Kannettava tietokone, jossa on Windows 11
Windows 11:

Vain hyvin pienessä osassa maailman Windows-tietokoneista on käytössä Windows 11 -käyttöjärjestelmä.

© Shutterstock

Harva käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää

Vuosi lanseerauksen jälkeen vain 15 prosentissa maailman Windows-tietokoneista on Windows 11 -käyttöjärjestelmä. Windows 10 pitää valtaa edelleen.

perjantai 11. marraskuuta 2022 teksti M. Østergaard

Siitä on nyt vuosi, kun tietokoneelle saattoi päivittää ensimmäistä kertaa Windows 11:en tai ostaa uutuuttaan hohtavan Windows 11 -tietokoneen. 

Tästä huolimatta vain noin 15,4 prosenttissa maailman Windows-tietokoneista on käytössä Windows 11 -käyttöjärjestelmä. Tämä käy ilmi StatCounter-verkkopalvelun luvuista.

Vertailun vuoksi Windows 10 oli asennettuna 30 prosenttiin maailman tietokoneista vuosi sen julkaisun jälkeen.

Windows 7 elää – Windows 10 hallitsee

Windows 10 ei ole ainoa, jonka perässä Windows 11:n on vaikea pysyä. 

Kului itse asiassa yli puoli vuotta, ennen kuin Windows 11 -käyttäjiä oli enemmän kuin vanhan kunnon Windows 7:n käyttäjiä.

Windows 7, jolle Microsoft ei enää tarjoa tukea, on edelleen asennettuna alle 10 prosenttiin kaikista Windows-tietokoneista ympäri maailmaa.

Windows 10 on edelleen ylivoimaisesti yleisin tietokoneiden käyttöjärjestelmä. 70 prosentissa kaikista Windows-tietokoneista on käytössä Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

> Lue lisää Windows 10:n ja 11:n eroista

Windows 10 on edelleen maailman yleisin käyttöjärjestelmä.

Windows 11:n kovat vaatimukset

Päivittäminen Windows 10:stä Windows 11:een on ilmaista, joten voi vain ihmetellä, miksei uusi käyttöjärjestelmä ei ole saanut suurempaa suosiota. 

Yhtenä syynä voivat kuitenkin olla tiukat vaatimukset koskien tietokonetta, jolle Windows 11 halutaan asentaa. 

Vaatimukset tarkoittavat, että monilla muutaman vuoden vanhoilla tietokoneilla ei pysty käyttämään Windows 11:tä lainkaan. Voit lukea lisää Windows 11:n vaatimuksista täältä.

Windows 11:n käyttöönotto kestää pitkään

Lisäksi Windows 11:n käyttöönotto on kestänyt kauan. Lanseerauksen jälkeen päivitys oli tarjolla vain uusimpiin ja tehokkaimpiin tietokoneisiin. 

Vasta kuukausi sitten lokakuussa 2022 Windows 11 julkaistiin kaikkien saataville, ja "kaikilla" tarkoitetaan tietenkin kaikkia heitä, joilla on käyttöjärjestelmän vaatimusten mukainen tietokone. 

Älä kuitenkaan luota siihen, että voit käyttää Windows 10:tä ikuisesti, sillä Microsoft haluaa jokaisen päivittävän uudempaan versioon. Tästä näet, kuinka kauan voit luottaa Windows 10:nkäyttöön .

> Lue lisää Windows 11:stä täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...