Vuosi 2021 tuo isoja muutoksia Windowsiin

Microsoftilta on tulossa huomattavasti erilainen Windows 10.

Windowsiin isoja muutoksia

Resurssienhallinta, tehtäväpalkki ja aloitusvalikko muuttuvat radikaalisti, kun Microsoft viilaa Windows 10:tä uuden Windows 10X -järjestelmän suuntaan. Yhtiön Sun Valley -projekti konkretisoituu loppuvuodesta 2021 näkyvissä muutoksissa.

torstai 5. marraskuuta 2020 teksti S. Nielsen


Onko nimi Sun Valley tuttu?

Se on nimi isolle Windowsin päivitysprojektille, jossa toteutetaan merkittäviä muutoksia Windows 10 -järjestelmään.

Asiasta kirjoittaa Windows Central, joka on tunnettu Windows-asioista uutisoiva verkkomedia. Sen saamien tietojen mukaan muutokset kohdistuvat nimenomaan Windowsin olennaisiin ominaisuuksiin.

Windows 10:n käyttöliittymää on vuosien varrella, aina järjestelmän julkistuksesta 2015 lähtien, viilattu varsin säästeliäästi, vaikka uusia ominaisuuksia onkin esitelty joka päivityksessä.

Nyt sitten rävähtää oikein kunnolla, sillä ensi vuoden jälkimmäinen ominaisuuspäivitys tuo mukanaan selvästi näkyviä uudistuksia niin käyttöliittymän ulkoasuun kuin tärkeimpiin toimintoihin.

Uusi Resurssienhallinta

Windowsin keskeinen ja käytetty ominaisuus, Resurssienhallinta, vaihtaa tiedostonhallinnan uuteen aikakauteen. Näin uskotaan, vaikka yksityiskohtia ei olekaan paljastettu.

Myös tehtäväpalkki, toimintokeskus ja aloitusvalikko viilataan uuteen uskoon.

Ulkoasupuolella Windows 10:n arvellaan saavan vaikutteita Windows 10X -järjestelmästä, joka on erityisesti kahden näytön laitteille suunniteltu uusi käyttöjärjestelmä. 

Windows 10X julkaistaan tällä tietoa keväällä 2021, mutta ensin vain yksinäyttöisille laitteille.

Laaja päivitys vuoden päästä

Windows Centralin mukaan Sun Valley -työnimellä kulkeva päivitys on osa Windows 10:n Cobalt-versiota, jonka jakelu alkaa loppuvuodesta 2021.

Microsoft ei ole vielä tiedottanut uudistussuunnitelmista, joten aikataulukin on alustava. 

Entistä joustavampaa Windows-käyttöliittymää odotellessa voi perehtyä viimeisimmän ominaisuuspäivityksen tuomiin uutuuksiin ja parannuksiin. 

Lue täältä lisää 20H2-versiosta


Ehkä sinua kiinnostaa...