Windows-päivitys saattaa poistaa käyttäjän tiedostoja.

Windowsin lokakuun suurpäivityksessä on ollut vakavia ongelmia, joiden takia jotkut käyttäjät ovat menettäneet tiedostojaan. Päivitys on vedetty takaisin, ja siihen on tulossa korjaus, jonka jälkeen jakelua jatketaan.

© Microsoft

Windows-päivitys saattaa poistaa käyttäjän tiedostoja

Microsoft keskeytti lokakuun Windows 10 -päivityksen jakelun sen jälkeen, kun useat käyttäjät raportoivat päivityksen hävittäneen heidän tiedostojaan. Tiedostot on kuitenkin Microsoftin mukaan vielä mahdollista pelastaa.

perjantai 12. lokakuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Päivitykset tulevat saataville nopeasti ja ne sisältävät aiempaa vähemmän virheitä.

Näin Microsoft kertoi pari kuukautta sitten, mutta juuri jakeluun tulleessa lokakuun Windows 10 -päivityksessä on ilmennyt vakavia ongelmia.

Windows 10 October 2018 Update -suurpäivitys on hävittänyt joidenkin käyttäjien tiedostoja, ja ongelmien takia Microsoft on keskeyttänyt päivityksen jakelun. 

Jos jo teit päivityksen, niin tarkista Tiedostot-kansiosi. Jos siellä on tiedostoja, niin voit jatkaa laitteen käyttöä, sillä silloin mitään tiedostoja ei ole poistettu. 

Lue myös: Windows 10 -päivityksen 8 parasta uudistusta

Näin saat Windows-päivityksen kadottamat tiedostot takaisin

Jos tiedostot ovat kadonneet, niin vältä tietokoneen käyttöä ja ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä Microsoftin tukipalveluun.

Voit ottaa tukeen yhteyttä soittamalla numeroon (0)9 70 01 90 90.

Microsoftin tukipalveluun voi ottaa yhteyttä myös yhtiön tukisivuston kautta.

Kokeile palautusohjelmaa

Voit myös yrittää palautta tiedostosi kolmannen osapuolen palautusohjelmalla, vaikka Microsoft ei sellaisen käyttöä suosittelekaan, vaan kehottaa ainoastaan ottamaan yhteyttä heidän tukeensa. 

Näin kirjoittaa myös Windows Insider -testiversion vetäjä Dona Sarkar, joka toteaa, että tuella on välineet tilanteen korjaamiseksi.

KotiMikron Etunurkassa on Puran File Recovery -palautusohjelman siirrettävä versio, jonka voi asentaa usb-muistille ja käynnistää siltä. 

Lataa ohjelma ja sen käyttöä opastava artikkeli täältä. Vain lehden tilaaja voi ladata ohjelmia ja oppaita Etunurkasta. 

> Pääset käyttämään Etunurkkaa jo 3,90 eurolla. Tutustu kaikkiin tarjouksiin täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...