Windows 10:n Valokuvat-sovellus

Päivitetyssä Valokuvat-sovelluksessa on uusi työkalu videoiden luomista varten.

Windows 10 sai mainion luovan ominaisuuden

Viimeisimmän Windows 10 -päivityksen – versio 1709:n – mukana tuli uusia ominaisuuksia. Muun muassa Valokuvat-sovellus sai mielenkiintoisen työkalun.

perjantai 23. maaliskuuta 2018 teksti H. Rasmussen


Viimeisin laaja Windows-päivitys, Windows 10 Fall Creators Update – versionumeroltaan 1709 – lisäsi käyttöjärjestelmään monia uusia ominaisuuksia.

Yksi mielenkiintoisimmista ja myös monen kaipaama ominaisuus tuli Valokuvat-sovellukseen. 

Uudessa versiossa voi luoda kuvaesityksiä sekä valokuvista että videoista. 

Parempi kuin vanha Elokuvatyökalu

Uusi työkalu on yhtä helppokäyttöinen kuin edeltäjänsä Elokuvatyökalu huolimatta siitä, että ohjelman toimintovalikoima on entistäkin monipuolisempi.

Videotiedostojen lisäksi Valokuvat-sovelluksella voi esimerkiksi koostaa valokuvista näyttäviä diaesityksiä. 

Elokuvaan saa lisättyä myös erilaisia tehosteita ja musiikkia. Sovelluksessa on muun muassa kymmeniä hauskoja kolmiulotteisia tehosteita. 

Päivitys on varmasti mieleen niille käyttäjille, jotka ovat kaivanneet Windows 10:een Movie Makerin kaltaista työkalua videoiden käsittelyyn. 

Painike paljastaa uuden version

Voit helposti tarkistaa, onko käytössäsi viimeisin Valokuvat-sovelluksen versio. 

Käynnistä Valokuvat-sovellus aloitusvalikosta. Kun sovellus on käynnistynyt, sen yläreunassa on uusi Luo-painike, jota aikaisemmassa versiossa ei ollut.  

Luo-painikkeesta avautuu valikko, josta voi albumin kokoamisen lisäksi luoda automaattisen tai itse muokattavan videoesityksen. 

Uudet elokuvatyökalut ovat mukana vain Windows 10:n tuoreimmassa päivitysversiossa. Tarvittaessa voit päivittää uusimman Windows 10 -järjestelmän Etunurkassa olevan oppaan avulla. Artikkelin voi ladata täältä.

> Lue lisää Windows 10 -asiaa, niksejä ja tietoa uusista ominaisuuksista.

Windows 10:n Valokuvat-sovellus

Uudistuneessa Valokuvat-sovelluksessa on Luo-painike yläreunassa. Painikkeesta pääsee luomaan videoesityksen.

Ota Valokuvat haltuun KotiMikron kanssa

Lue lisää Valokuvat-sovelluksen uusista toiminnoista KotiMikron numerosta 5/2018.  

Tässä kaksiosaisen artikkelisarjan ensimmäisessä osassa näytetään, kuinka omista videoleikkeistä tehdään tyylikäs elokuva muun muassa kolmiulotteisine tehosteineen.

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Tilaa yksi numero KotiMikroa vain 3,90 eurolla, niin saat pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan ja 400 video-oppaaseen sekä muuhun sisältöön!

Ehkä sinua kiinnostaa...