Kannettava tietokone kirjoituspöydällä

Microsoft julkaisi uuden Windows-version.

© Shutterstock

Microsoft julkaisi Windowsin kevytversion

Windows 10 -käyttöjärjestelmästä on julkaistu uusi kevyempi versio, joka on suunnattu erityisesti koulumaailmaan.

keskiviikko 3. toukokuuta 2017 teksti M. Jacobsen

Opetuksen tueksi suunnitellussa Windows 10 S -käyttöjärjestelmässä korostuvat tietoturvaominaisuudet ja suorituskyky.

Windows 10 S -järjestelmää käytettäessä sovellukset ladataan Windows-kaupasta, jossa niiden turvallisuus ensin varmennetaan.

Sisältää tärkeimmät sovellukset

Sovellukset ajetaan paikallisesti turvallisessa ympäristössä, joka takaa niiden yhdenmukaisen toiminnan järjestelmässä. Tämä nopeuttaa oppilaiden sisäänkirjautumista ja parantaa järjestelmän suorituskykyä oppitunneilla, mikä mahdollistaa keskittymisen opiskeluun ilman häiriötekijöitä.

Windows 10 S sisältää täysversiot tärkeimmistä sovelluksista, kuten Office 365 -ohjelmistopaketista, joka tarjoaa muun muassa kaikki Microsoft Wordin, Excelin, OneNoten ja PowerPointin toiminnot.

Microsoft Edge -selain puolestaan auttaa opiskelijoita organisoimaan ja hallitsemaan tutkimusprojektejaan uuden välilehtien esikatselupalkin avulla.

Edgen Windows Ink -tuen ansiosta opiskelijat voivat tehdä muistiinpanoja suoraan verkkosivuille ja jakaa ne luokkakavereiden kanssa. Microsoft Edge tukee useimpia opettajien ja oppilaiden eniten käyttämiä verkkosivuja.

Saataville kesällä

Windows 10 S -käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet tulevat saataville kesällä, sopivasti ennen koulun alkua.

Windows 10 S on järjestelmän myös Microsoftin Surface-tuoteperheen uudessa Surface Laptop -tietokoneessa. Siinä on muun muassa seitsemännen sukupolven Intel Core -prosessori, jonka ansiosta tietokone on nopea käynnistää ja käyttää. Surface Laptopin akkukestoksi luvataan 14,5 tuntia. 

Surface Laptop on saatavilla Suomessa 15.6. alkaen 1 169 euron suositushintaan, ja se on ennakkotilattavissa Microsoft Storessa ja pian myös valikoiduilla jälleenmyyjillä.

Katso video Windows 10 S:n esittelystä:

Ehkä sinua kiinnostaa...