Windows 10:n Laskin

Selkeän ja yksinkertaisen näköinen Windows 10:n Laskin sisältää paljon hyödyllisiä toimintoja peruslaskutoimitusten lisäksi.

© KotiMikro

Windows 10:n Laskin osaa paljon muutakin kuin perusmatikat

Windows 10:n Laskin-sovellus kertoo esimerkiksi päivien määrän kahden päivämäärän välillä. Tässä on pari nokkelaa laskimen käyttötapaa.

perjantai 29. maaliskuuta 2019 teksti N. Ernst


Windows 10:n Laskin-sovellus on kevyt ja selkeä ohjelma, jolla laskutoimitukset hoituvat nopeasti.

Ohjelma osaa kuitenkin paljon muutakin kuin peruslaskutoimitukset, jotka ovat käytettävissä sovelluksen oletusnäkymässä.

Laskimessa on useita lisätoimintoja, jotka ovat yksinkertaisen nelilaskinikkunan takana.

Valitse ikkunan vasemmassa yläkulmassa oleva siirtymiskuvake, jossa on kolme viivaa, niin esiin tulee pitkä lista toiminnoista nelilaskimen lisäksi, aina funktiolaskimesta kulmamittaukseen.

> Kokeile myös tätä Windows 10 -niksiä, jolla saat tietokoneesi käynnistymään nopeammin.

Windows 10:n Laskin

Avaa siirtyminen Laskimen muihin toimintoihin valitsemalla vasemman yläkulman kolme viivaa.

© KotiMikro

Laske kahden päivämäärän väliset päivät

Joskus on hyvä tietää, montako päivää johonkin tapahtumaan on aikaa. Tämänkin laskutoimituksen voi antaa Laskin-sovelluksen tehtäväksi.

Avaa siirtymisvalikko napsauttamalla Laskimen vasemman yläkulman kolmea viivaa ja valitse Päivämäärien laskeminen. Napsauta Mistä-riviä ja valitse päivämäärä. Napsauta sitten Mihin-riviä ja valitse päivämäärä, niin näet tuloksen Ero-kohdassa.

> Tässä on kätevä oikotie tärkeimpiin asetuksiin

Käytä valuuttamuunninta

Laskimesta on myös apua, kun asioit verkkokaupoissa, jotka eivät ilmoita hintoja euroissa. Laskin muuttaa niin punnat, dollarit kuin dinaarit hetkessä euroiksi ja ajantasaisin valuuttakurssein.

Avaa siirtymisvalikko napsauttamalla Laskimen vasemman yläkulman kolmea viivaa ja valitse Valuutta. Kirjoita summa ja valitse valuutta, niin näet summan euroina.

Windows 10:n Laskin on
monipuolinen muuntaja

Windows 10:n Laskin-sovelluksen siirtymisvalikosta löytyy muunnin monelle mittayksikölle.

Laskimella muunnat niin fahrenheitasteet celsiusasteiksi kuin merimailit kilometreiksi.

Datayksiköiden laskennassa sovellus käyttää binäärijärjestelmän sijasta kymmenjärjestelmää, jolloin esimerkiksi yksi gigatavu on tuhat megatavua, eikä 1024 megatavua, kuten se tarkasti ilmoitettuna on.   

> Tutustu Windows 10:n versiopäivitysten historiaan

Ehkä sinua kiinnostaa...