Varoitus: Windows 10 -päivitys lukitsee tietokoneen

Windows 10:n uusi suojauspäivitys voi lukita tietokoneen. Jos päivitys aiheutti ongelmia, poista päivitys ja odota korjaavaa päivitystä.

tiistai 18. helmikuuta 2020 teksti H. Rasmussen


Microsoft julkaisi viikko sitten 11. helmikuuta Windows 10.lle tietoturvapäivityksen, ja pian julkaisun jälkeen Microsoftin tukifoorumille alkoi tulla ilmoituksia päivityksen aiheuttamista ongelmista. 

Juuttuu päivitysruutuun

Käyttäjät kertoivat muun muassa, kuinka KB4524244 sai tietokoneen täysin jumiin päivityksen asennuksen aikana, ja tietokoneen sai toimimaan vasta, kun sen sammutti ensin väkisin pitämällä virtapainiketta painettuna viiden sekunnin ajan.

Virhetilanne ilmeni, kun päivitys oli edennyt 94-99 prosenttiin. Osa käyttäjistä sai myös virhekoodin 0x800f0922, joka on yleinen koodi päivityksiin liittyville ongelmille. 

Ongelmaraportit saivat Microsoftin neuvomaan Twitterissä, että käyttäjät kokeilisivat ladata ja asentaa päivityksen manuaalisesti.

Päivitys poistettiin jakelusta

Manuaalinen päivityskään ei toiminut kaikilla kunnolla, joten Microsoft päätti keskeyttää päivityksen jakelun. Päivitys poistettiin jakelusta viime lauantaina.

Päivitys ehti kuitenkin tulla monelle käyttäjälle. Päivitys kannattaa poistaa, jos laitteeseen on tullut yllättäviä ongelmia. 

Poista päivitys Windows Updaten kautta

Avaa Windows 10:n asetukset ja valitse Päivittäminen ja suojaus. Valitse Näytä päivityshistoria ja tarkista, onko asennettuna päivitys KB4524244.

Jos tietokone on alkanut päivityksen jälkeen toimia epävakaasti, poista päivitys valitsemalla Poista päivitysten asennus, valitse luettelosta suojauspäivitys KB4524244 ja valitse Poista asennus. Microsoft julkaisee korjaavan päivityksen myöhemmin.

Päivitystä ei tarvitse poistaa, jos päivityksen jälkeen ei ole esiintynyt mitään vakavia ongelmia.

Lue tästä jutusta, kuinka voit pistää päivitykset jäähylle.


Ehkä sinua kiinnostaa...