Windowsin Setit helpottaa siirtymistä tehtävästä toiseen

Windows 10:n uusi Setit-toiminto pitää tärkeät tiedostot yhden napsautuksen ulottuvilla.

 

Setit – uudenlainen Windows-ominaisuus pitää asiat yhdessä

Työnimen Setit saanut uusi Windows 10 -ominaisuus auttaa palaamaan asiaan keskeytyksen jälkeen.

keskiviikko 20. joulukuuta 2017 teksti S. Nielsen

 

Microsoft on tuomassa Windows 10 -järjestelmään mielenkiintoista uutta ominaisuutta, jonka avulla on entistä helpompi järjestellä toimintoja ja palata takaisin edellisiin tehtäviin.

Uusi toiminto kokoaa käyttäjän dokumentit ja selainvälilehdet ryhmiksi, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi Word-asiakirjan otsikkoriville voi lisätä välilehtiä.

Välilehtien ei tarvitse olla linkkejä pelkästään muihin Word-asiakirjoihin, vaan mukana voi olla esimerkiksi Excel-taulukoita tai Egden sivuja.

> Lue lisää Windows 10 -asiaa

Yhteenkuuluva pysyy yhdessä

Microsoftin mukaan uuden toiminnon ajatuksena on varmistaa, että kaikki tehtävien kannalta olennaiset asiat, kuten verkkosivustot, asiakirjat, tarvittavat tiedostot ja sovellukset on yhdistetty toisiinsa ja ne ovat käytettävissä yhdellä napsautuksella.

Microsoft kutsuu uutta ominaisuutta "Seteiksi", mutta nimeä ei ole vielä lyöty lukkoon. Yhtiön mukaan Settien avulla kaikki yhteenkuuluva pysyy yhdessä, jolloin kehittäminen ja luominen käyvät helpommin ja nopeammin.

Settien avulla Office, Windows ja Edge sulautuvat entistä enemmän yhteen ja toimivat aiempaa saumattomammin, jolloin käyttäjä pystyy palaamaan tärkeään hetkeen uudelleen myös keskeytyksen jälkeen ja säästämään näin aikaa.

Toistaiseksi Setit ovat rajoitetusti Windows Insider -käyttäjien testattavana. Microsoft haluaa vertailla Windowsin tehtäväsiirtymien käyttöä ja tyytyväisyyttä niihin sellaisilla ihmisillä, joilla on setit käytössään ja sellaisilla, joilla ei ole.

Setit tulevat kaikille käyttöön ennemmin tai myöhemmin, mutta siihen voi Microsoftin mukaan mennä jonkin aikaa.

Katso alta Settien esittely.

Lue lisää Windows 10 -järjestelmästä: Windows 10 suojaa digikaappareilta

Fall Creators Updaten uudet ominaisuudet esittelyssä

KotiMikron numerossa 1/2018 esitellään tuoreen Windows 10 -päivityksen uusia toimintoja ja parannuksia.

Laaja päivitys Windows 10:lle

KotiMikro kertoo laajan päivityksen tuomista uutuuksista, joita ovat muun muassa mahdollisuus luoda tarinoita omista valokuvista, tehtäväpalkin Ihmiset-sovellus sekä tiedostojen käyttö suoraan OneDrive-pilvipalvelusta.

Samassa artikkelissa kerrotaan myös, kuinka voit asentaa tähän asti parhaimman Windows-version ja poistaa vanhan järjestelmäversion jättämät asennustiedostot.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä myös tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa, jossa saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...