Windows Sandbox

Windows Sandbox -hiekkalaatikkotyökalu avaa Windowsiin virtuaalisen suojatun tilan, jossa voi kokeilla ohjelmia pelkäämättä viruksia ja muita haittaohjelmia.

© KotiMikro

Uusi Windows-toiminto: Kokeile ohjelmia turvallisesti hiekkalaatikossa

Windows 10:n tässä kuussa jakeluun tuleva -ominaisuuspäivitys sisältää työkalun, jonka avulla voi turvallisesti kokeilla ohjelmia ilman että kokeilu haittaa varsinaista Windowsia.

keskiviikko 8. toukokuuta 2019 teksti N. Ernst


Windows 10:n uuden version jakelu käynnistyy pian. Laaja ominaisuuspäivitys tuo mukanaan joukon uusia toimintoja ja työkaluja.

Kiinnostaviin uutuuksiin kuuluu mahdollisuus kokeilla epäilyttäviä ohjelmia ja tiedostoja turvallisesti, ilman vaaraa, että tietokoneelle pääsee jokin haittaohjelma.

Kokeilu onnistuu uudessa Windows Sandbox -hiekkalaatikossa.

Windows Sandbox, luo Windowsiin virtuaalisen hiekkalaatikon. Siinä toimii väliaikainen Windows, joka on eristetty varsinaisesta Windowsista.

Windows Sandboxin suomenkielisenä nimenä on esiversiossa Windows-eristys, joka saattaa olla nimenä myös lopullisessa päivitysversiossa. Insider Preview -versiossa työkalu on aloitusvalikossa Windows Sandbox -nimisenä, vaikka ohjelman otsikkorivillä lukee Windows-eristys.

Lue täällä lisää Windows 10:stä ja sen ominaisuuspäivityksistä. 

Näin Windows Sandbox toimii

Kun lopetat ohjelmien ja tiedostojen kokeilun ja suljet Windows Sandboxin luoman virtuaalikoneen, kaikki siihen tekemäsi muutokset katoavat ja varsinainen Windows on ennallaan.

Sitten kun käynnistät Windows Sandboxin uudelleen, vastassa on jälleen puhdas versio Windowsista, jossa voit testailla epäilyttäviä ohjelmia tai tiedostoja. 

Windows Sandbox tulee saataville Windows 10 Pro- ja Enterprise-versioissa.

Joko kuulit, että Windows 10:n ilmainen päivitys saattaa taas onnistua? Lue täältä, kuinka vanhan järjestelmän voi päivittää Windows 10:een.


Ehkä sinua kiinnostaa...