Windows 10 (1903) Windows Update 7 Gt
Windowsiin uusi toiminto.

Windows 10:n seuraava päivitysversio, 1903, varaa Windowsin päivitysten käyttöön pysyvästi levytilaa.

Oletko valmis? Windows 10 haukkaa pian 7 gigatavua levytilastasi

Keväällä ilmestyvä seuraava Windows 10 -päivitys varaa levytilaa Windowsin päivitysten käyttöön. Tarkoitus on ehkäistä ongelmia, joita levytilan loppuminen aiheuttaa.

keskiviikko 16. tammikuuta 2019 teksti S. Nielsen


Seuraava Windows 10:n suurpäivitys, versio 1903, ilmestyy keväällä.

Microsoftin ohjelmapomo Jesse Rajwan kertoo Microsoftin blogikirjoituksessa, että yhtiö muuttaa tapaa, jolla Windows 10 käsittelee levytilaa.

Blogikirjoituksen mukaan keväällä ilmestyvä suurpäivitys varaisi noin seitsemän gigatavua levytilaa Windows 10:n päivityksiä varten.

Rajwanin mukaan levytilan varaus olisi automaattisesti käytössä laitteissa, joissa tuleva 1903-päivitysversio olisi esiasennettuna, sekä laitteissa, joihin tehdään puhdas 1903-asennus.

Blogissa ei sanota suoraan, koskeeko levytilan varaus myös tietokoneita, joissa 1903-päivitys tehdään olemassa olevan Windowsin päälle, kuten useimmiten on tapana. 

Tarkoitus on välttää ongelmia

Microsoft pyrkii levytilan varaamisella välttämään ongelmia, joita syntyy, kun levytila pääsee vähenemään liikaa, eikä Windows-järjestelmä pysty enää toimimaan kunnolla.  

Varaamalla tietyn osan levytilasta päivityksille, sovelluksille, väliaikaisille tiedostoille ja järjestelmän välimuisteille halutaan parantaa tietokoneen päivittäistä toimintaa ja varmistaa, että Windowsin kriittisillä toiminnoilla on aina riittävästi levytilaa käytössä.

”Ilman varattua tallennustilaa, jos käyttäjä lähes täyttää tallennustilansa, useat Windowsin ja sovellusten toiminnot muuttuvat epäluotettaviksi”, Rajwan kertoo blogissa.

> Lue myös: Tässä ovat kaikki Windows 10:n suurpäivitykset

Näin vapautat tilaa Windows Update 1903:a varten

Jos tietokoneesi levytila on vähissä, voit vapauttaa tilaa Windowsin Tallennusseuranta-työkalun avulla ja myös niin, että poistat sovelluksia, joita et tarvitse.

Tallennusseuranta vapauttaa tallennustilaa, kun se on vähissä. Tallennusseurannan voi ottaa käyttöön avaamalla aloitusvalikon, valitsemalla Asetukset, sieltä Järjestelmä ja edelleen Tallennustila.

Samasta kohdasta löytyy myös linkki ohjeisiin, kuinka tilaa voi vapauttaa.

Sovellusluetteloon, jossa voit poistaa tarpeettomia sovelluksia, pääset valitsemalla Asetukset ja Sovellukset.

Lisäksi levytilan vapauttamiseen voi käyttää myös siivoustyökalua, kuten esimerkiksi CCleaner. 

KotiMikron tilaajana voit ladata ohjelman turvallisesti Etunurkasta, jossa on ladattavana myös CCleanerin käyttöä esittelevä artikkeli.

KotiMikron avulla pysyt ajan tasalla
Windowsin uudistuksista

KotiMikron jokaisessa numerossa kerrotaan Windows 10:n tuoreimmat uutiset, vinkit ja niksit sekä esitellään uusimmat toiminnot, jotta saat järjestelmästä mahdollisimman paljon irti.

Tilaajana saat lisäksi pääsyn Etunurkka-latauspalveluun. Palvelussa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa, sekä niihin kuuluvia käyttöönotto-ohjeita, video-oppaita ja muuta sisältöä. 

Nyt saat neljä ensimmäistä KotiMikroasi 21,90 euron erikoishintaan. Uutena tilaajana voit valita lisäksi hienon tilaajalahjan, kuten esimerkiksi kiikarit, bluetooth-näppäimistön tai kuitutakin.

> Tutustu hienoihin tilaajalahjoihin täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...