Creators Update -päivitys lisää käyttäjälahjoitukset Windows 10:een.

Microsoft pyytää rahalahjoituksia Windows 10:ssä

Windows 10:n palvelinkäyttö vie niin paljon resursseja, että Microsoft ryhtyy pyytämään lahjoituksia Creators Update -päivityksen myötä.

lauantai 1. huhtikuuta 2017 teksti C. Slot

Vaikka haluaisitkin tukea ohjelmistojätin toimintaa, niin se ei valitettavasti Windowsin kautta onnistu. Kyseessähän oli tietysti harvinaisen hölmö aprillipila!

YouTube teki sen jo aiemmin, Wikipedia tekee sitä parhaillaan – ja nyt myös Microsoft on lähtenyt joukkoistamisen tielle.

Uusi Creators Update -päivityspaketti, jonka jakelu alkaa11. huhtikuuta, tuo uutena ominaisuutena mahdollisuuden lahjoittaa rahaa Windowsin kehitystyöhön.

- Microsoft käyttää nykyään valtavasti resursseja pilvipohjaisiin palveluihin kuten OneDriveen, jonne käyttäjät lataavat yhä enemmän tiedostoja. Nyt Microsoft toivoo saavansa käyttäjät mukaan kehitystyöhön joukkoistamisen avulla ”helpottamaan yhteisellä varojenkeruuhankkeella palvelinkapasiteetin taloudellista ylläpitoa”, kuten yhtiön edustaja totesi KotiMikrolle.

Uusi Lahjoitus-painike

Windowsin kehitystyötä pääsee helposti tukemaan uuden asetuspaneelin kautta. Lahjoitus-painike ilmestyy Asetukset-valikkoon Creators Update -päivityksen myötä.

Voit tehdä kertalahjoituksen tai valita automaattisesti kerran kuussa veloitettavan maksun. Lahjoitusvalinta on käytettävissä myös suoraan tehtäväpalkin ilmoitusalueelta. Lahjoitusvalinnan voi myös ottaa pois käytöstä.

Pääset tukemaan Windowsin kehitystyötä suoraan tehtäväpalkin ilmoitusalueelta tai Windowsin asetuksista Windows 10 Creators Update -versiossa, joka tulee saataville 11. huhtikuuta.

Puhalletaan yhteen hiileen

Microsoft on valmistautunut siihen, että lahjoitushanke herättää närää joissain Windows 10 -käyttäjissä, mutta yhtiön edustajan mukaan Pohjoismaissa hankkeen odotetaan saavan hyvän vastaanoton.

”Pohjolassa on aina tunnettu yhteenkuuluvaisuutta yli rajojen. Myös meidän käyttöjärjestelmästämme on tullut yhteinen ja läheinen asia pohjoismaisille käyttäjillemme”, totesi Microsoftin edustaja KotiMikrolle.

Windows 10 Creators Update -päivitykset alkavat 11. huhtikuuta, ja päivitys tulee saataville Windows Updateen.

Ehkä sinua kiinnostaa...