Windows 10 -ominaisuuspäivitys

Windows 10:n ominaisuuspäivitys sisältää vaalean teeman.

Kevään suuri Windows-päivitys ladattavissa

Laajennettu hakutoiminto ja vaalea teema kuuluvat Windows 10:n laajaan ominaisuuspäivitykseen, jonka innokkaimmat voivat ladata jo nyt.

torstai 23. toukokuuta 2019 teksti M. Flinck


Microsoft julkaisee puolivuosittain Windows 10 -järjestelmän laajan ominaisuuspäivityksen. 

Päivityksen jakelu on useimmiten käynnistynyt jo huhtikuussa, mutta tällä kertaa päästiin liikkeelle vasta toukokuussa.

Päivitys on nyt valmis ja se tulee normaaliin tapaan saataville Windows Updateen automaattisten päivitysten kautta. 

Entistä parempi Windows 10:n hakutoiminto

Yksi tärkeimmistä ja hyödyllisimmistä uudistuksista on käyttöjärjestelmän päivitetty hakutoiminto, joka on tähän asti ollut melko rajoittunut työkalu.

Päivityksen myötä käyttöön saa laajennetun haun, joka kohdistuu koko sisältöön, ja myös indeksointia on parannettu niin, että tiedostot löytyvät entistä nopeammin. 

Laajennettu haku otetaan käyttöön Windowsin hakutoiminnon asetuksissa.

Vaalea Windows-väritys

Toinen uutuus on vaalea teema, jonka voi ottaa käyttöön Windowsin ulkoasuasetuksissa. Microsoftin mukaan vaaleaa teemaa on toivottu jo pitkään. 

Vaaleat sinisävyt saattavat jakaa mielipiteitä, mutta työpöydän uusi look tuntuu ainakin hetken piristävältä verrattuna virkasiniseen perusnäkymään.

Työpöydän ulkoasun saa vaaleaksi avaamalla Asetukset, valitsemalla Mukauttaminen ja sieltä Värit. Siellä on uutena kohtana Valitse väri -valikko, josta voi valita vaalean vaihtoehdon.

Päivitys tuo tullessaan muitakin uudistuksia ja parannuksia. Lue lisää uusista toiminnoista tästä Windows 10:n ominaisuuspäivityksiä esittelevästä artikkelista.

Näin asennat Windows 10 -päivityksen jo nyt

Kevään laajan Windows 10 -päivityksen jakelu tapahtuu vaiheittain. Päivitys tulee saataville automaattisesti Windows Updaten kautta. 

Voit myös tarkistaa uusien päivitysten saatavuuden avaamalla Asetukset ja valitsemalla sieltä kohdan Päivittäminen ja suojaus ja edelleen Tarkista päivitykset. Ominaisuuspäivitys tulee näkyviin, kun päivitys on ladattavissa. 

Jos et malta odottaa, voit ladata ja asentaa päivityksen jo nyt lataamalla Windows 10:n asennustyökalun. Voit ladata asennustyökalun ja asennusta opastavan artikkelin KotiMikron Etunurkasta. 

> Lataa ohjelma ja opas Etunurkasta (vain tilaajille)

Ehkä sinua kiinnostaa...