Microsoft rakentaa Androidin Windows 10:een

Pian voi käyttää Android-puhelimesta tuttuja sovelluksia suoraan Windowsin työpöydällä.

Android-tuki tulossa Windows 10:een

Microsoft kehittää Android-alijärjestelmää Windows 10:een. Jatkossa Android-sovelluksen voi asentaa suoraan Windowsin työpöydälle.

torstai 3. joulukuuta 2020 teksti H. Rasmussen


Windows 10:n Puhelimeni-sovellus on jo jonkin aikaa tarjonnut tuen Android-sovelluksille.

Nyt Android-tuki on laajenemassa entisestään.

Jatkossa Android-sovelluksia voi asentaa Windows 10:ssä, jolloin puhelimesta tuttuja sovelluksia voi käyttää suoraan työpöydällä.

> Lue lisää Puhelimeni-sovelluksen ominaisuuksista

Uusi alijärjestelmä

Android on asennettuna 70 prosentissa maailman puhelimia, ja toisin kuin Applen iOS, Android on avoin järjestelmä. Siksi on luonnollista, että Microsoft haluaa järjestelmän toimivan Windows 10:ssä.

Windows 10:ssä on jo valmiina Linux-alijärjestelmä, jonka ansiosta Linux-toimintoja voi käyttää Windowsissa.

Puhelimeni-sovelluksessa, josta olemme kirjoittaneet jo aiemmin, Android-sovellukset suoritetaan edelleen puhelimessa samalla, kun ne näkyvät Windows 10:n työpöydällä.

Nyt Microsoft on kehittämässä täyttä tukea Android-sovelluksille rakentamalla Android-alijärjestelmän. Sen avulla Android-sovelluksia voi ottaa käyttöön Windows 10:ssä ilman, että siihen tarvitaan puhelinta.

> Lue katsaus Windows 10:n versioihin

Tulossa Windows Storeen

Microsoftin tarkoitus on saada Android-sovellukset myös Windows Storeen sitten, kun laajentunut Android-tuki esitellään tulevassa Windows 10 -ominaisuuspäivityksessä.

Tarkoitus on, että miljoonat Android-sovellukset olisivat saatavilla Microsoftin omassa sovelluskaupassa, mistä Android-sovelluksia voisi asentaa Windows 10:een kuten mitä tahansa sovelluksia.

Android-tuen aikataulusta ei ole hiiskuttu, joten vielä ei kannata raivata työpöydälle tilaa Android-sovelluksille. 

Ehkä sinua kiinnostaa...