Puhelimeni-sovellus saa lisää ominaisuuksia. Pian Windows 10:n toimintokeskus näyttää puhelimen sovellusten ilmoituksia.

© Microsoft

Pian näet puhelimen ilmoitukset Windows 10:ssä

Mobiilisovellusten ilmoitukset eivät enää ilmesty pelkästään puhelimen näytölle – pian niitä voi tarkastella myös Windowsin toimintokeskuksessa, kun käytössä on Windowsin Puhelimeni-sovellus.

torstai 11. heinäkuuta 2019 teksti M. Flinck


Enää ei ole pakko hamuta puhelinta taskusta, kun pitää tarkistaa, mikä sovellus pukkaa uutta viestiä.

Ei ainakaan, kun istuu Windows 10:n äärellä.

Windowsin Puhelimeni-sovelluksella voi yhdistää Android-puhelimen tietokoneeseen niin, että muun muassa Facebookin, Instagramin ja muiden ilmoituksia lähettävien sovellusten ilmoitukset tulevat myös tietokoneen työpöydälle.

Vaatii uuden sovelluksen

Toiminto on ollut kehitteillä jo jonkin aikaa, ja nyt Microsoft julkaisee sen vihdoin päivityksenä, jonka voi ladata Windows-kaupasta.

Toiminto ei vielä ole saatavana tietokoneessa nyt asennettuna olevassa Puhelimeni-sovelluksen versiossa. Siksi kannattaa Windows-kaupan kautta tarkistaa, että käytössä on viimeisin versio. Tosin aikataulua uudelle ilmoitustoiminnolle ei vielä ole julkaistu.

> Voit ladata Puhelimeni-sovelluksen täältä.

Puhelimen näytön tuominen tietokoneen ruudulle on jo Windows Insider Preview -käyttäjien kokeiltavana.

Puhelin ja Windows sulautuvat yhteen

Puhelimen sovellusten ilmoitukset ilmestyvät työpöydän oikeaan kulmaan ilmoitusalueelle. Saapuneita ilmoituksia voi tarkastella avaamalla toimintokeskuksen tehtäväpalkin oikean reunan viestikuvakkeesta.

Puhelimeni-sovelluksen uusi toiminto on osa uudistuksia, jotka Microsoft on viime kuukausina julkaissut. Sovelluksella on jo keväästä 2018 asti voinut lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä ja tarkastella puhelimessa olevia valokuvia.

Ensi vuonna on lisäksi tulossa toiminto, joka mahdollistaa puhelimen etäohjauksen Windowsin Puhelimeni-sovelluksella. Puhelimen näyttö peilautuu bluetooth-yhteyden kautta tietokoneen näytölle ja puhelinta voi käyttää hiiren ja näppäimistön avulla.

> Lue täältä lisää asiaa uusista Windows-toiminnoista


Ehkä sinua kiinnostaa...