Varoitus puhelimen näytöllä

Vain kolme tietoturvaohjelmaa suojaa puhelinta erehtymättömästi, paljastaa uusi tutkimus.

© Shutterstock

Nämä virustutkat suojaavat Android-puhelimen parhaiten

AV-Testin tuoreessa tutkimuksessa vain kolme sovellusta sai puhtaat paperit.

torstai 24. elokuuta 2017 teksti M. Flinck

Android-järjestelmää käyttävää puhelinta väijyy yli 20 miljoonaa haitaketta. Tietoturvasovellus on siis varsin järkevä hankinta. Mutta mikä niistä pitäisi valita?

Puolueettoman saksalaisen testausorganisaatio AV-Testin uusi tutkimus paljastaa, että Androidille tehtyjen virustutkien tehokkuudessa ei ole valtavia eroja ja että ilmainenkin torjuu kaikki uhat.

AV-Test testasi yli kuusi kuukautta 16 tietoturvasovellusta. Sovelluksia arvioitiin erilaisilla testeillä tammikuusta heinäkuulle.

Sovellusten suojaustasoa arvioitiin kahdessa vaiheessa, reaaliaikaisessa testissä uusilla haittaohjelmauhkilla ja verrokkitestissä korkeintaan neljä viikkoa vanhoilla haitakkeilla.

Lue myös: 100 parasta sovellusta

Kolme pysäytti kaikki uhat

Sovellusten tehtävänä oli muun muassa havaita uudet haittaohjelmauhat ja torjua ne reaaliaikaisesti.

Testissä käytettiin kaikkiaan 23 000 haittaohjelmauhkaa. Kaikki uhat havaitsi kolmen valmistajan sovellukset, Bitdefenderin, Sophoksen ja Symantecin, joista Sophoksen sovellus oli ilmainen.

Kolme testin kehnointa suoriutujaa olivat harvinaisempaa tuotantoa: Ikarus, Alibaba ja NSHC. Niistä NSHC oli hännänhuippu, vaikka sekin havaitsi uhkista reaaliaikaisessa testissä 92,9 prosenttia ja verrokkitestissä 94,7 prosenttia.

> Tartu tarjoukseen, niin saat yhden KotiMikron kotiin kannettuna ja pääsyn 300 ohjelman ja muun sisällön Etunurkkaan vain 3,90 eurolla!

Ehkä sinua kiinnostaa...