Malware Sign
© Nick Youngson

Parasta tietoturvaa Android-laitteille

Tuore Android-puhelimille tarkoitettujen virustorjuntaohjelmien testi osoittaa, että Googlen oma tietoturvaratkaisu ei kestä vertailua muiden sovellusten noustessa kärkiryhmään.

maanantai 27. elokuuta 2018 teksti M. Haverholm


Googlen Play Protect -tietoturvaratkaisu on helppo käyttää ja yhdysrakenteisena Android-järjestelmässä, mutta se ei pärjää vertailussa moniin muihin tuotteisiin, joiden tarkoitus on suojata puhelinta viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.

Googlen Android-tutkan heikko suorituskyky käy ilmi riippumattoman saksalaisen testausorganisaatio AV-Testin uudesta testistä.

Google Play Protect tarkistaa automaattisesti kaikki Googlen Play-sovelluskaupasta ladatut sovellukset ja päivitykset, mutta Play Protect ei tunnista yhtä monta uhkaa kuin muut torjuntasovellukset

Lisäksi Play Protectin tietokannasta puuttuu uusimpien uhkien tunnistetiedot.

Play Protect saa kuitenkin huippupisteet käytettävyydestä. Tietoturvaratkaisu sisältyy järjestelmään eikä sovellus vaadi mitään käyttäjän toimia.

Lataa Sophos Mobile Security -sovellus KotiMikron kautta

Yksi AV-testin vertailussa hyvät pisteet saanut sovellus on Sophos Mobile Security.

Sophos Mobile Security tarkistaa muun muassa sovelluksen, kun sitä ollaan asentamassa ja poistaa myös mahdollisesti puhelimeen jo päässeet haitalliset sovellukset.

Sophos suojaa myös yksityisyyttä estämällä ei-toivottuja sovelluksia pääsemästä käsiksi käyttäjän omiin tietoihin, kuten muun muassa yhteystietoihin.

KotiMikro testasi Sophos Mobile Security -sovelluksen ja laati lyhyen oppaan, jonka avulla sovelluksen käyttöönotto onnistuu helposti. 

Voit ladata Sophos Mobile Security -sovelluksen ja artikkelin, jossa esitellään sovelluksen käyttöä, KotiMikron Etunurkasta (vain tilaajille).

Nyt saat Etunurkan laajan ohjelmakirjaston käyttöösi vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Kärjessä tunnetut virustorjuntasovellukset

Bitdefender Mobile Security

Bitdefender Mobile Security kuului tietoturvaohjelmiin, jotka pärjäsivät testissä Google Play Protect -ratkaisua paremmin.

AV-Testin tutkimuksessa, jossa vertailtiin Android-puhelimien virustorjuntasovelluksia, kärkeen nousi tunnettuja tietoturvanimiä. 

Nämä saivat huippupisteet suojauksessa ja käytettävyydessä:

 • Norton Mobile Security

 • Bitdefender Mobile Security

 • Avast! Mobile Security

 • AVG Antivirus Free

 • McAfee Mobile Security

 • Kaspersky Internet Security

 • Trend Micro Mobile Security

 • Avira Antivirus Security

Pienetkin tietoturvanimet pärjäävät

Sophos Mobile Security

Sophos Mobile Security, joka esitellään KotiMikron numerossa 14/2018, saa myös suojauksesta hyvät pisteet.

Myös pienemmät valmistajat saivat vertailussa hyvät pisteet niin suojauksessa kuin käytettävyydessä, joten nykyisestä puhelimen virustutkasta ei tarvitse luopua, jos se on jokin näistä neljästä Android-.sovelluksesta:

 • WeSecure

 • Alibaba Mobile Security

 • GDATA Internet Security

 • AhnLab V3 Mobile Security

Ehkä sinua kiinnostaa...