Nämä "tietoturvasovellukset" varastavat pankkitietosi
Väärennetty:

Kuusi Android-sovellusta näyttävät virustorjuntaohjelmilta – mutta totuus on aivan toinen. 

© Check Point Research

Nämä "tietoturvasovellukset" varastavat pankkitietosi

Useat Google Play Kaupan sovellukset esittävät suojelevansa puhelintasi. Sen sijaan ne varastavat tietosi. Tutustu vaarallisiin sovelluksiin täällä.

perjantai 22. huhtikuuta 2022 teksti N. Ernst

Sen pitäisi olla hyvä. Mutta sen sijaan se on todella huono.

Tietoturvayhtiö Check Point Research on testannut useiden Googlen verkossa toimivan sovelluskaupan sovellusten turvallisuutta, ja tulokset ovat pettymys.

Puhelimen virustorjuntasovelluksilta näyttävät sovellukset ovat todellisuudessa naamioituja sovelluksia, jotka levittävät vaarallisia haittaohjelmia, jotka voivat pahimmassa tapauksessa tyhjentää tilisi.

LUE MYÖS: Ladattu miljoonia kertoja: Väärennetyt sovellukset saastuttavat puhelimesi

Check Point Research on löytänyt Google Play Kaupasta kuusi sovellusta, jotka näyttävät tietoturvasovelluksilta, mutta jotka todellisuudessa ovat haitallisten virusten ja haittaohjelmien kasvualustoja.

Vältä näitä sovelluksia

Kyse on seuraavista kuudesta vaarallisen haittaohjelman sisältämästä sovelluksesta:

  1. Atom Clean-Booster, Antivirus
  2. Antivirus, Super Cleaner
  3. Alpha Antivirus, Cleaner
  4. Powerful Cleaner, Antivirus
  5. Center Security – Antivirus (Jälkimmäisestä on kaksi samannimistä versiota, mutta molemmat ovat haitallisia sovelluksia.)

LUE MYÖS: Löydä oikea sovellus – ja vältä väärät

Näistä kuudesta sovelluksesta tietoturva-asiantuntijat löysivät SharkBot-haittaohjelman, joka pystyy varastamaan henkilö- ja pankkitietojasi.

Jos käyttäjä asentaa tällaisen sovelluksen, muut voivat päästä käsiksi arkaluontoisiin tietoihin, kuten luottokorttitietoihin. Suurin osa SharkBotin uhreista on Euroopassa, pääasiassa Isossa-Britanniassa ja Italiassa, mutta myös muissa maissa.

Toimi näin, jos puhelimeesi tulee haittaohjelma

Kuusi sovellusta on nyt poistettu Google Play Kaupasta sen jälkeen, kun Google sai tietää ongelmasta. Jos et ole ladannut mitään näistä sovelluksista, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

LUE MYÖS: 151 vaarallista Android-sovellusta: Poista ne heti

Jos sen sijaan olet ladannut jonkin kuudesta sovelluksesta, poista se puhelimestasi mahdollisimman pian, ennen kuin se aiheuttaa vahinkoa.

Lisäksi suosittelemme, että puhelimessasi on aina virustorjuntaohjelma, kuten Bitdefender Antivirus Free, joka löytyy Google Play Kaupasta ja jonka KotiMikro-lehden toimitus on testannut. 

Ehkä sinua kiinnostaa...