Android Auto -animaatio
Android Auto:

Uusi jaettu näyttö helpottaa Android Auton hallintaa.

© Google

Android Autoon tulossa merkittäviä parannuksia

Android Auton suuri päivitys on vihdoinkin saapunut, ja luvassa on paljon kiinnostavia uutuuksia.

lauantai 14. tammikuuta 2023 teksti M. Østergaard

Odotus on ollut pitkä, mutta nyt suuri uusi Android Auto -päivitys on vihdoin saapunut.

Google ilmoitti päivityksestä jo vuoden 2022 alkupuolella, mutta nyt se on vihdoin valmis ja lähetetään Android Auto -käyttäjille lähipäivinä.

Googlen mukaan Android Auton uusi versio keskittyy kolmeen asiaan: Navigointi, viestintä ystävien ja perheen kanssa sekä äänielämykset musiikin ja podcastien muodossa.

Karttanäkymä on nyt siirretty näytön etuosaan. Nyt käytössäsi on myös quick launcher -pikakäynnistin, jolla voit nopeasti avata viimeksi käyttämäsi sovellukset.

Lue lisää Android Autosta – Googlen salaisesta autosovelluksesta – täältä

Enemmän sisältöä näytöllä

Suurin muotoiluinnovaatio on jaettu näyttö, jossa Android Auto näyttää nyt paremmin erityyppistä sisältöä näytöllä samanaikaisesti. 

Näytön asettelu on mukautettu autonvalmistajien käyttämiin moniin eri näyttöformaatteihin. Asettelu mukautuu siis siihen, onko auton näyttö laajakuva, neliö vai jokin muu.

Google Assistant voi nyt ehdottaa asioita, joita voit tehdä – tilanteesta riippuen. Se voi esimerkiksi näyttää sinulle vastaamattomat puhelut ja muistutukset, ja sen avulla voit helposti kertoa saapumisaikasi muille.

Viihdettä sähköautojen omistajille

Jos kuuntelet pitkiä podcasteja autossa, voit jatkossa siirtyä helpommin toistossa edestakaisin yhdellä näytön napautuksella.

Sähköauton käyttäjät ilahduttaa se, että latauksen loppumista odotellessaan voi pelata helposti pelejä.

> Lue alkuperäinen artikkelimme Android Auton uudesta versiosta täältä

Alla on Googlen esittelyvideo uudesta Android Autosta.

Mikä on Android Auto?

Android Auto on järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää Android-puhelimen toimintoja ja sovelluksia auton näytön ja audiojärjestelmän kautta. Voit esimerkiksi soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä, navigoida ja soittaa musiikkia samalla kun katseesi pysyy tiessä. 

Järjestelmän avulla voit käyttää myös muita sovelluksia, kuten Spotifyta, WhatsAppia ja Google Mapsia. 

Voit valita musiikkia Spotifysta, sanella tekstiviestejä tai soittaa handsfree-puheluita äänikomennoilla.

Android Auto -järjestelmän käyttäminen edellyttää Android 5.0:n tai uudemman version älypuhelinta ja järjestelmän kanssa yhteensopivaa autoa.

Applen vastine Android Autolle on nimeltään Apple Carplay. Nykyään useimmat uudet autot ovat yhteensopivia molempien järjestelmien kanssa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...