Skoda Octavian kosketusnäyttö ja Android Auto -sovellus

Android Auto -sovelluksen voi yhdistää auton kosketusnäyttöjärjestelmään.

© David Jancik / Shutterstock.com

Android Auto – Googlen sovellus tuo puhelimen sovellukset autoon

Moni auto kehuskelee jo toimivansa Android Auton kanssa – mutta mikä se on ja miten sitä käytetään?

maanantai 11. maaliskuuta 2019 teksti Martin Haverholm


Monen uuden auton esitteessä mainostetaan, kuinka älypuhelinta voi käyttää auton kosketusnäyttöjärjestelmässä Google Android Auto -sovelluksen avulla.

Android Auto -sovellus ei kuitenkaan ole vielä saatavana Googlen suomalaisessa sovelluskaupassa.

Autojen ominaisuuksissa todetaankin, että vaikka autossa on Android Auto -tuki, niin järjestelmä ei ole vielä täällä käytössä.

Tämän jutun loppupuolelta voit kuitenkin lukea, kuinka Android Auto -sovelluksen saa meilläkin jo toimimaan pienellä kikkailulla – omalla vastuulla.

Lue lisää asiaa Androidista – uutisia, vinkkejä, niksejä hyviä sovelluksia ja paljon muuta

Mikä on Android Auto?

Android Auto sovellus yhdistettynä autoon

Android Auto yhdistää Android-älypuhelimen ja auton niin, että voit käyttää auton tietojärjestelmässä puhelimen sovelluksia, kuten Google Mapsia.

© Wikimedia

Android Auto on Googlen kehittämä sovellus, jonka avulla Android-älypuhelimen voi yhdistää auton näyttöruutuun. 

Android Autoa voi käyttää myös suoraan puhelimessa tai ilman kosketusnäyttöä olevan auton tietojärjestelmän kanssa, mutta silloin Android Auton käyttö ei vastaa tarkoitustaan.

Sovellus onkin suunniteltu kosketusnäytöllisiä järjestelmiä varten, jollainen löytyy nykyään kaikista uusista autoista. Useimmissa on myös tuki Android Auto -käyttöä varten.

Android Auto -sovelluksen avulla voi käyttää Android-älypuhelimen sovelluksia myös ajon aikana auton mukaan ohjauspyörän kautta, auton kosketusnäytöltä tai Google Assistantilla. Digiapuri ei kuitenkaan vielä ymmärrä suomeksi puhuttuja komentoja.

Sovelluksista suosittuja ovat esimerkiksi Google Maps -karttapalvelu, jota voi käyttää navigointiin. Android Auton kanssa yhteensopivia sovelluksia on jo yli sata. 

Muun muassa musiikin suoratoisto onnistuu esimerkiksi Spotify-palvelusta.

Lue myös: Suunnista sujuvasti Google Mapsilla

Milloin Android Auto tulee Suomeen?

Android Auton aloitusnäyttö

Android Auto -sovellus ei ole vielä virallisesti saatavana Suomessa, mutta sovellus toimii silti jo yhteensopivassa puhelimessa.

 Tällä hetkellä Android Auto -sovellus on saatavana 36 maassa, mutta ei vielä pohjoismaissa. 

Suomenkin osalta lokalisointi varmaan valmistuu jossain vaiheessa, mutta aikataulusta ei ole tietoa. 

Google Assistantia voi käyttää Android Auton kanssa vasta kuudessa maassa, mutta Android Auto -sovellus tukee kuitenkin jo yli 500 autostereomallia.

Käytännössä siis useimmat automerkit ja autostereot jo tukevat Android Auto -järjestelmää. 

Näin voit kokeilla Android Auto -sovellusta

Android-puhelin ja navigointisovellus

Android Auto -sovellusta voi kokeilla myös autossa, jossa ei ole näyttöruutua. Silloin Android Auto -sovellus toimii puhelimen näytöllä.

© Pixabay

Android Auto -sovellusta pääsee kokeilemaan jo nyt lataamalla sen muualta kuin Googlen sovelluskaupasta, kunhan varmistaa, että lataussivusto on luotettava.

Sovellusten lataamista muualta kuin Googlen virallisesta sovelluskaupasta ei suositella, emmekä mekään siihen kehota.

Epävirallisen asennuksen tekeminen edellyttää myös jonkin verran Android-tuntemusta, joten kylmiltään siihen ei pidä ryhtyä.

Nyt kun varoituksen sanat on kerrottu, niin voidaan todeta, että Android Auto on mahdollista saada toimimaan yhteensopivan puhelimen ja yhteensopivan auton kanssa myös Suomessa.

Android Auto -sovelluksen voi asentaa apk-asennustiedoston avulla, jollaista käytetään, kun sovelluksia asennetaan muualta kuin Googlen sovelluskaupasta.

Tällaisen apk-tiedoston asentaminen vaatii tuntemattomista lähteistä ladattavien sovellusten hyväksymisen. Uudemmissa Android-versioissa hyväksynnän voi tehdä sovelluksen latauksen yhteydessä. 

Tietoturvan takia on tärkeää, että apk-tiedostoja lataa vain luotettavista lähteistä. KotiMikron kokeilussa Android Auto ladattiin APKMirror-sivustolta, jolta löytyy myös tietoa ja ohjeita.

Ehkä sinua kiinnostaa...