Shotcut, ilmainen videoeditori. Muokkaa kotivideoita.

Shotcut on monipuolisilla toiminnoilla varustettu ilmainen videoeditori. Voit ladata ohjelman Etunurkasta. 

Shotcut: Muokkaa lomavideot katselukuntoon tehokkaalla ilmaisella videoeditorilla

Tuo lomavideot työpöydälle ja muokkaa niistä katseenkestävä elämys. Ota videoeditoriksi Shotcut, jonka voit ladata turvallisesti Etunurkasta.

torstai 15. elokuuta 2019 teksti S. Nielsen


Moni lienee palannut onnistuneelta lomalta älypuhelin videoista pulleana.

Puhelimeen videot myös usein unohtuvat, sillä paatuneinkaan vidiootti ei jaksa tuijottaa tuntikausia puuduttavia lomavideopätkiä, jotka ovat vain kuvaajan mielestä aivan huippuja. 

Mutta ytimekäs kymmenen minuutin tai jopa vartin video kyllä maistuu, kun pätkät on siistitty, sopivasti lyhennetty ja parilla tehosteella höystetty.

Videoiden käsittelyyn tarkoitetut ohjelmat ovat kuitenkin usein kalliita ja aloittelijan vaikeita hallita.

Ilmaisiakin videoeditoreita onneksi löytyy. Niiden taso vaihtelee aika tavalla, mutta joukossa on helmiä, kuten monipuolinen avoimen lähdekoodin editointiohjelma Shotcut. (Katso tämän jutun lopusta, kuinka saat ohjelman käyttöösi.) 

> Lue myös viimeisin videoeditoreiden suurtestimme täällä Etunurkassa (vain tilaajille)

Shotcut on ilmainen mutta silti monipuolinen videoeditori

Shotcut on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka tarjoaa käyttöön ammattitasoisia toimintoja, joita yleensä löytyy vain kalliista kaupallisista ohjelmista.

Ohjelma soveltuu myös aloittelijalle, sillä työskentelyikkunan oikeassa reunassa on luettelo kaikista toiminnoista, joita ohjelmalla voi suorittaa. 

Luettelon ansiosta käyttäjä voi nopeasti siirtyä takaisin tiettyyn muokkausvaiheeseen, jos huomaa tehneensä virheen tai haluaa vielä muuttaa jotain.

Ohjelmassa on kattava valikoima siirtymiä ja muita säätöjä. Esimerkiksi videoleikkeiden värikylläisyyttä ja kontrastia on helppo säätää. Toiminnoista voi myös valita suosikkeja, jolloin ne ovat aina nopeasti saatavilla.

Shotcut tukee käytännössä kaikkia tunnettuja videomuotoja ja se osaa muuntaa myös puhelimesta tuodut videot yleisesti käytettyyn muotoon.

Lue myös: Lataa ilmaisia äänitehosteita ja musiikkia videoihisi

Shotcut on ilmainen videoeditori

Tältä näyttää Shotcutin käyttöliittymä, kun ohjelmaan on tuotu editoitavaa. Ohjelman käyttöön tottuu nopeasti ja lopputuloksesta tulee erinomainen.

Ota Shotcut käyttöön jo tänään

Voit ladata Shotcutin täältä KotiMikron Etunurkasta

Etunurkan ohjelmat ovat normaalisti vain tilaajien tai irtonumeron ostajien ladattavissa, mutta Shotcut on nyt maksutta kaikkien ladattavissa turvallisesti Etunurkasta.

Etunurkassa on myös ohjelman käyttöä vaihe vaiheelta esittelevä artikkeli, joka on tilaajien ja irtonumeron ostajien luettavissa.

Alla on Shotcutista lyhyt video, jossa esitellään ohjelman toimintojen käyttöä.

Ehkä sinua kiinnostaa...