Ilmaisia äänitehosteita

Ei kotivideota ilman metkoja ääniefektejä. Näytämme, mistä löydät hauskoja äänitehosteita ja musiikkia ilmaiseksi.

© Shutterstock

Lataa ilmaisia äänitehosteita ja musiikkia videoihisi

Hyvä ääniraita on oleellinen osa kotivideota. Jos ääni puuttuu, niin lataa ilmaisia ääniefektejä ja tee videostasi salonkikelpoinen.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2019 teksti H. Rasmussen


Älypuhelimella voi kuka tahansa kuvata hyvälaatuista videota. Käytännössä kaikilla onnistuu täysteräväpiirtotarkkuus ja parhaimmillaan talteen saa videota 4K-tarkkuudella.

Kuvalaatu, jota saa älypuhelimella, vaati ennen raskasta ammattikalustoa. Nyt sama tekniikka löytyy lähes joka taskusta. 

Videoiden kuvaaminen onkin helppoa, hauskaa ja myös varsin suosittua puuhaa, ainakin siitä päätellen, kuinka paljon verkossa jaetaan nykyään videoita.

Editoi videosi Shotcutilla

Videotiedostot voi tuoda puhelimesta muokattavaksi tietokoneelle, jolloin videoita voi korjailla, leikata sopivan mittaisiksi ja niihin voi myös helposti lisätä tehosteita.

KotiMikron tämänhetkinen editorisuosikki on Shotcut. Se tarjoaa ilmaiseksi ohjelmaksi kattavan valikoiman ominaisuuksia, joita yleensä löytyy vain maksullisista ohjelmista.

Ohjelma on lisäksi valtaosin suomenkielinen. Monipuolisista ominaisuuksista huolimatta ohjelma ei vaadi aloittelevalta käyttäjältä videoeditoinnin oppimäärää, van ohjelman kanssa pääsee sinuiksi pienen totuttelun jälkeen.

Voit ladata Shotcut-ohjelman turvallisesti KotiMikron Etunurkasta, jossa on ladattavana myös vaiheittain etenevä suomenkielinen opas, jolla ohjelman kanssa pääsee hyvään alkuun. (Lataus vain tilaajille)

Löydät Shotcut-ohjelman Etunurkasta. Saat ohjelman, sen käyttöä esittelevän artikkelin ja 300 muuta luotettavaa ohjelmaa KotiMikro-tilauksesi mukana. 

Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla

Lataa ääniefektejä ja musiikkia videoihisi

Kotivideota voi piristää harkituilla äänitehosteilla tai taustamusiikilla.

Tehosteita sen paremmin kuin musiikkiakaan ei tarvitse äänittää itse, sillä verkosta löytyy runsas valikoima ilmaisia tehosteita ja myös musiikkia, jota voi käyttää kotivideossa.

 Freesound.org on sivusto, joka tarjoaa vapaan lisenssin ääniä ja musiikkia, joita voi käyttää omissa videoprojekteissa. 

Äänet ja musiikkinäytteet ovat muiden käyttäjien tekemiä ja niitä voi käyttää vapaasti lisenssin sallimissa rajoissa, mikä yleensä sallii vapaan ei-kaupallisen käytön. Osa lisennseistä dellyttää vain, että äänen tai musiikin tekijä mainitaan.

Efekteillä voi luoda videoon halumaansa tunnelmaa vaikka linnunlaululla. Alla on kolme esimerkkiä efekteistä, jollaisia freesound.orgista löytyy.

Kova isku:

Räjähdys:

Kaatosade:

Avaa Freesound.org-sivusto ja lataa ääni- ja musiikkinäytteitä.

Ehkä sinua kiinnostaa...