RSS-syöte sisältää luettelon seuraamiesi verkkosivustojen uutisista, ja voit itse valita, mitä haluat lukea.
RSS-syötteet:

RSS-syöte sisältää luettelon seuraamiesi verkkosivustojen uutisista, ja voit itse valita, mitä haluat lukea. 

Tilaa suosikkisivusi Chromessa

Google Chromeen tulee pian uusi toiminto, jonka avulla saat helposti päivityksiä suosikkisivustoiltasi ilman, että sinun tarvitsee käydä sivustolla.

maanantai 5. syyskuuta 2022 teksti H. Rasmussen

On varmasti sivustoja, joilla käyt säännöllisesti nähdäksesi, onko siellä tapahtunut jotakin uutta sitten viime käynnin.

Pian sinun ei tarvitse käydä näillä sivuilla. Saat ilmoituksen suoraan selaimeesi, kun suosikkisivustollasi on uutta sisältöä.

Google Chromen uuden toiminnon avulla voit kerätä RSS-syötteet yhteen paikkaan, jolloin et joudu avaamaan 10 eri sivua.

Saat siten hyvän yleiskatsauksen valitsemistasi sivuista.

Lue myös: Chromen laajennusten käyttö

Mikä RSS on?

RSS on kätevä tekniikka, jonka avulla voit tilata uutisia eri verkkosivustoilta, jotka sitten näkyvät erityisessä valikossa. Valikosta voit napsauttaa itsesi sivustolle ja lukea lisää.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että saat nopean yhteenvedon uusimmista uutisista, jos tilaat eri uutissivustoja, jolloin sinun ei tarvitse käydä jokaisella sivustolla saadaksesi saman yleiskuvan.

Jos uutinen kiinnostaa sinua, voit napsauttaa RSS-syötteessä olevaa linkkiä ja lukea koko jutun kyseiseltä verkkosivustolta.

RSS on lyhenne sanoista "Really Simple Syndication", ja sitä voidaan kuvata helpoiten digitaaliseksi kirjanmerkiksi. Verkkosivustolla on RSS-syöte, jonka voi lukea RSS-lukijalla. Ja tällaisen lukijan saa nyt suoraan Chromeen. 

Ikään kuin oma uutispalvelusi

RSS toimii periaatteessa hieman kuin uutissyöte Facebookissa tai Samsung Updayn kaltaisissa uutispalveluissa, tai Edgen tai Chromen aloitussivulla. 

Suuri ero on siinä, että päätät itse, mitä haluat nähdä syötteessäsi – eivätkä sosiaalisen verkoston algoritmit tai muiden taloudelliset intressit. 

Valitut uutiset perustuvat siis vain siihen, mitä sivuja seuraat – ei siihen, millaisia juttuja olet aiemmin napsauttanut Googlessa, Facebookissa tai muualla. 

Tällainen palvelu on itse asiassa jo olemassa Windowsissa. Siitä on kerrottu artikkelissa "Näe kaikki uutiset suoraan Windowsin Työpöydältä"

Toiminto on tulossa Chrome-selaimeen

Viime vuonna Google Chrome päivitti Android-puhelinten selaimen RSS-lukijalla, joka täytyy kuitenkin aktivoida kokeellisista asetuksista.

Voit tehdä sen kirjoittamalla osoiteriville chrome://flags ja painamalla Enter. 

Seuraava suuri Chrome-päivitys tietokoneelle on nyt valmis kehittäjätestausta varten, ja innokkaat harrastajat ovat huomanneet, että myös RSS-lukija on sisällytetty selaimen pc-versioon.

Se tarkoittaa, että ChromeOS 106:n koodista on löytynyt RSS-toiminto.

Chromen kehitysversioissa löydetyt toiminnot näkyvät yleensä myös Chromen valmiissa päivityksessä, joten voimme olettaa, että tulevassa Google Chrome -päivityksessä nähdään RSS-lukija.

Seuraa myös KotiMikro-lehden uutisia

KotiMikro-lehdellä on myös oma RSS-syöte, jota voi käyttää Chromen uuden toiminnon kanssa.

Syötä tai kopioi seuraava osoite RSS-lukijaan:

https://komputer.dk/feed

Sen jälkeen saat ilmoituksen selaimeesi, kun sivustollamme on uusia artikkeleita.

Se toimii samoin myös missä tahansa muussa puhelimen tai tietokoneen RSS-lukijassa.

> Lue myös: Näin vältät ärsyttävät ilmoitukset puhelimellasi

Voit myös seurata KotiMikron uutisia kirjoittamalla osoitteeksi https://kotimikro.fi/feed, kun haluat lisätä uuden RSS-syötteen.
KotiMikro:

Voit myös seurata KotiMikron uutisia kirjoittamalla osoitteeksi https://kotimikro.fi/feed, kun haluat lisätä uuden RSS-syötteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...