Onko salasanasi kaapattu?

Onko salasanasi kaapattu?

Tarkista, onko salasanasi kaapattu

Haveibeenpwned.com-sivustolla voi tarkistaa, onko oma sähköpostiosoite vuodettu hakkeroinnin yhteydessä.

lauantai 1. huhtikuuta 2023

Hyökkäykset isoja palveluita ja sivustoja vastaan ovat yleisiä. Kohteeksi ovat joutuneet muun muassa Adobe, Dropbox ja LinkedIn.

Rikolliset tavoittelevat käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Pahimmassa tapauksessa roistojen käsiin päätyy salaamattomaan myös luottokorttitietoja, joita kaupitellaan eteenpäin verkon pimeällä puolella.

Onko tilisi kaapattu?

Verkossa voi tarkistaa omien tietojen tilanteen Have I Been Pwned -sivustolla (”pwn” on slangiversio sanasta ”own”, ”omistaa”, toim.huom.).

Sivuston on perustanut Troy Hunt, tunnettu tietoturva-asiantuntija, joka julkaisee blogissaan tietoja vuodoista.

1. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivuston Have I Been Pwned yläosassa olevaan kenttään

2. Valitse ”pwned?”

3. Saat luettelon palveluista, joiden hakkeroinnin yhteydessä oma sähköpostiosoitteesi on vuodettu.

Tilaa uutiskirje

Vaihda salasanasi näihin palveluihin, jollet ole jo sitä tehnyt.

Voit myös tilata Haveibeenpwned.com-sivuston uutiskirjeen, jolla varoitetaan, jos oma sähköposti on yhdistetty vuototapauksiin.


Näin kävi kun salasana kaapattiin

KotiMikro suosittelee: Ota käyttöön tehokas tietoturvapaketti

Erilaiset haittaohjelmat, kuten kiristyshaittaohjelmat ja pankkitroijalaiset ovat tietokoneen käyttäjän jatkuvana uhkana.

Haavoittuvuudet järjestelmissä, sovelluksissa ja vanhoissa ohjelmissa avaavat hakkereille pääsyn tietokoneella tai mobiililaitteella oleviin luottamuksellisiin tietoihin ja tärkeisiin tiedostoihin.

Uhkia voi torjua muun muassa ottamalla käyttöön virustorjuntaohjelman, varmuuskopioimalla tietokoneen ja mobiililaitteen säännöllisesti sekä käyttämällä roskapostisuodatinta, joka perkaa haitalliset viestit asiallisten joukosta.

KotiMikro on koonnut valikoiman tehokkaita ohjelmia kattavaksi tietoturvapaketiksi Etunurkkaan. Ohjelmat ovat asiantuntijoiden valitsemia ja tarkastamia. Ohjelmista aina saatavilla tuorein versio, ja ohjelmista on myös ladattavana vaihe-vaiheelta etenevä opastus, jonka avulla ohjelman saa helposti käyttöön.

> Nyt saat yhden KotiMikron numeron ja Etunurkan käyttöösi vain 3,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...