Google Sites – Miten luodaan ilmainen verkkosivusto? Selitämme sen tässä.
Luo oma sivusto ilmaiseksi:

Maksuttoman Google Sites -sivuston luominen vie vain viisi minuuttia. 

© Shutterstock

Näin teet oman sivuston

Google Sites -palvelussa voit luoda maailman helpoimman verkkosivuston esimerkiksi yhdistykselle, syntymäpäiväjuhlille tai yhteiselle valokuva-albumille – täysin ilmaiseksi.

maanantai 28. helmikuuta 2022 teksti N. Ernst

Voi olla hyvä ajatus koordinoida ajo-ohjeet, ohjelmat, ruokalistat ja toivomuslistat, jos esimerkiksi järjestät pyöreitä vuosia juhlivan syntymäpäivät tai hääjuhlat, joissa on paljon vieraita.

Sen ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa. Voit nimittäin helposti koota kaikki tarvitsemasi tiedot omalle sivustollesi.

Google Sites -palvelussa verkkosivuston luominen on helpompaa kuin koskaan kuvineen, videoineen, karttoineen ja muun tarvittavan sisällön kera. 

Tällainen verkkosivusto sopii myös esimerkiksi seuralle, klubille, harrastukselle tai jollekin muulle, jota haluat esitellä verkossa. 

Oman verkkosivuston luominen on myös täysin ilmaista. Siihen tarvitaan vain Google-tili.

LUE MYÖS: Google-tilin luominen

Miten verkkosivusto luodaan?

Verkkosivujen luominen on perinteisesti ollut koodaus- ja ohjelmointitaitoisten harrastus. Nykyisin kuka tahansa voi perustaa oman sivuston internetistä löytyvien palveluiden avulla.

WordPressin kaltaiset CMS-järjestelmät ovat suosittuja bloggaajien keskuudessa, sillä niiden avulla on suhteellisen helppoa luoda tyylikäs ja ammattimainen verkkosivusto. Lisäksi verkosta löytyy apua tuotteiden suunnitteluun ja uusiin toimintoihin tutustumiseen.

Voit kuitenkin tehdä oman nettisivusi vieläkin helpommin. 

Google Sites -palvelussa sinun tarvitsee vain vetää haluamasi sisältö sivustolle ja painaa julkaisupainiketta, niin olet verkossa.

> LUE MYÖS: Google ei ole enää suosituin nettisivusto

Paljonko sivusto maksaa?

Verkkosivuston – jopa ammattimaisen – tekeminen ei itse asiassa ole kovin kallista. Kiinteät kulut ovat vain muutamia kymmeniä euroja vuodessa, kun verkkosivusto on verkossa.

Mutta jos aiot palkata jonkun tekemään sivuston, se voi maksaa paljon.

Ammattimainen sivusto voi maksaa mitä tahansa parista sadasta eurosta ylöspäin. Jos haluat kunnollisen ja täysin toimivan verkkosivuston esimerkiksi pienyritykselle tai kaupalle, hinnat alkavat helposti 2 500 eurosta, ja jos sivusto tarvitsee lisäominaisuuksia, hinta voi helposti olla kaksinkertainen.

Useimmille ihmisille verkkosivustosta maksaminen ei kuitenkaan ole lainkaan välttämätöntä.

Jos haluat esimerkiksi esitellä lomakuviasi tai harrastuksesi tai tarvitset paikan, johon voit kerätä tietoa seuraavasta perhejuhlasta, sen ei tarvitse maksaa euroakaan. Maksuttomilla verkkosivustoilla on kuitenkin rajansa – joudut esimerkiksi tyytymään kompromissiin verkkosivuston URL-osoitteen suhteen.

KotiMikron toimitus pitää paljon Google Sites -palvelusta, sillä sen avulla on helppo luoda yksinkertainen verkkosivusto ilmaiseksi.

Google Sitesia on helppo käyttää

Google Sites on loistava tapa luoda oma verkkosivusto, koska siinä ei tarvita koodausta tai ohjelmointia.

Google Sites -sivuston järjestelmä on rakennettu siten, että voit vetää ja pudottaa sivustolla olevia elementtejä ja siirtää niitä hiirellä haluamaasi kohtaan.

Se on erinomainen työkalu, jos haluat luoda helpon ja nopean verkkosivuston esimerkiksi seurallesi, lomakuvillesi tai seuraaviin juhliin. 

Google Sites -verkkosivustoja on myös erittäin helppo päivittää ja ylläpitää sen jälkeen, kun olet saanut nettisivut käyttöösi.

LUE MYÖS: Testaa helposti, miten nopea sivustosi on

Luo oma verkkosivusto helposti ja maksutta Google Sites -palvelussa
Google Sites:

Google Slides -käyttöliittymä on intuitiivinen ja selkeä. Voit lisätä sivustollesi paljon erilaista sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja videoita. 

Miten verkkosivusto luodaan?

Kun olet kirjautunut Google-tilillesi, voit luoda oman sivustosi hetkessä. 

Avaa Sites-sovellus Google-tililtäsi. Se tapahtuu avaamalla uusi selainvälilehti Chromessa ja napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevia pisteitä. Valitse Sites.

Nyt voit valita, haluatko käyttää joitakin Googlen luomia malleja vai aloittaa tyhjältä verkkosivustolta. Helpointa on aloittaa mallista – voit aina muuttaa värejä ja asettelua myöhemmin. 

Nyt voit aloittaa sisällön lisäämisen kotisivullesi. Oikealla olevasta valikosta näet eri vaihtoehdot. Voit vain vetää esimerkiksi kuvan tai tekstiruudun sinne, minne haluat sen kotisivullasi. 

Kun olet valmis, valitse oikeasta yläkulmasta Julkaise, anna sivustolle nimi ja sitten se on käytettävissä verkossa. 

KotiMikron Google Sites -käyttöoppaassa kerrotaan, mikä on paras tapa rakentaa oman nettisivut ilmaiseksi. 

Tutustu Google Sites -oppaaseemme täällä

Lisää sisältöä sivustollesi

Google Sites -palvelussa on uskomattoman helppo lisätä sisältöä, jonka haluat jakaa muiden kanssa. 

Sisältö voi olla kuvia galleriassa, YouTube-videoita tai Google Mapsin kartta, jossa näkyy osoite, jotta reitin löytäminen on helpompaa.

Alasivuja on myös helppo luoda, jotta kävijät voivat klikkailla sivustoa ja tutustua sisältöön. 

Google Sites on helppokäyttöinen, ja voit tutustua siihen omin päin.

Suuri opas oman verkkosivuston luomiseen Google Sites -palvelussa

Jos tarvitset hieman apua alkuun pääsemisessä, tutustu KotiMikro-lehden uuteen numeroon 5/2022 ja lue ensimmäinen osa Google Sites -sarjastamme. Kerromme neljässä osassa kaiken, mitä Google Sites -palvelusta tarvitsee tietää.

Voit jo nyt lukea Etunurkasta ensimmäisen osan "Näin teet oman sivuston 5 minuutissa" täältä.

Neljäs ja viimeinen osa ovat saatavilla huhtikuun 2022 lopusta lähtien, kun ne on lisätty painettuun lehteen. Näiden neljän osion avulla saat kaikki työkalut oman verkkosivustosi luomiseen. 

Ehkä sinua kiinnostaa...