Nyt voit valita osamaksun suoraan Edge-selaimessa.
Ostoksia luotolla Edgessä:

Jos saat yllättäen odottamattomia maksuvaatimuksia, olet ehkä valinnut Zip-osamaksuratkaisun luottokortin sijasta, kun olet tehnyt verkko-ostoksia Edge-selaimella.

Microsoft luikertelee osamaksuratkaisullaan sisään takaoven kautta

Microsoftin omalla foorumilla ei varsinaisesti hurrata ja poksautella samppanjakorkkeja siitä, että yhtiö on nyt sulauttanut osamaksuratkaisun Edge-selaimeen.

keskiviikko 8. joulukuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Edge-selaimen päivitetyssä versiossa, joka saapuu pian tietokoneellesi, on outo uusi ominaisuus, jonka saatat huomata, kun olet maksamassa verkkokaupasta tilaamiasi tuotteita.

Kun yleensä valitset maksukortin ja maksat tilauksesi, voit nyt valita myös Zip-osamaksupalvelun (aiemmin QuadPay).

Jos valitset tämän ratkaisun, maksut jaetaan korottomiin maksueriin, ja sinun tarvitsee vain maksaa ensimmäinen erä heti. Jos kuitenkin joudut jättämään jonkin seuraavista eristä maksamatta, lisämaksusta tulee yli 10 euron suuruinen.

Lisäksi selaimen käyttäjille ilmoitetaan, että jokaiseen maksuun liittyy 1 dollarin maksu, jota sinun ei tarvitse maksaa, jos maksat normaalisti.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

Buy now, pay later Edgessä
Valitse:

Kun jatkossa maksat tuotteitasi verkkosivustolla Edge-selaimella, ole varovainen, ettet valitse Zip-vaihtoehtoa, joka jakaa maksusi eriin – ja veloittaa sinulta lisämaksuja, jos unohdat maksaa jonkin erän. Voit tietenkin edelleen tehdä ostoksia luottokortilla tavalliseen tapaan.

© Microsoft

"Osta nyt ja maksa myöhemmin" on epäsuosittu

Microsoftin omassa blogissa julkaistaan uutuus, jota kutsutaan nimellä Buy now, pay later (osta nyt, maksa myöhemmin),  joka mainitaan kaikkia hyödyttäväksi tärkeäksi innovaatioksi, mutta käyttäjät eivät suhtaudu siihen aivan yhtä positiivisesti.

Voit lukea reaktioita itse kommenttiketjusta yhtiön blogista. Ne ovat kaukana positiivisista.

Edgeä päivittäin käyttävien henkilöiden saama yleisvaikutelma on, että lisäosa on aivan liian aggressiivinen, eikä ominaisuudella ole mitään sijaa selaimessa. 

Monet mainitsevat, että tämä voi olla hieno selainlaajennus niille, jotka haluavat tehdä ostoksia tällä tavalla. Monet mainitsevat myös, että toiminto tekee selaimesta hitaamman.

Yleensä Klarnan tai muiden palveluntarjoajien kautta tapahtuvaa maksutapaa tarjoavat verkkokaupat – eivät selaimet.

> Lue myös: Edge parantaa turvallisuuden tasoa

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

Jos et ole tallentanut luottokorttia Edgeen, sinulle tarjotaan Zip-maksuvaihtoehtoa.
Luottokortti tallennettuna?

Osamaksumahdollisuus voi tulla näkyviin myös, jos sinulla ei ole vielä luottokorttia tallennettuna selaimeen ja haluat syöttää uuden maksukortin numeron. Tässä yhteydessä sinun on oltava tarkkana, sillä Zip-ratkaisun valinta voi vaikuttaa helpommalta. 

Huijarit pitävät osamaksuista

Zip-maksuvaihtoehto tule näkyviin riippumatta siitä, onko kyseisellä verkkokaupalla yrityksen kanssa osamaksusopimus vai ei. Se on siis yksinomaan Microsoftin ja maksuyrityksen välinen sopimus.

Osamaksut ovat monien vuosien ajan olleet huijareiden suosima maksutapa, koska palvelut eivät tarkista asiakkaiden luottokelpoisuutta ennen osamaksuvaihtoehdon tarjoamista.

Tämä ei koske erityisesti Zip-palvelua, mutta saattaa silti tahrata Edgen hyvää mainetta.

> Uudessa Edgessä on myös hyviä puolia – voit lukea niistä lisää täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...