Poista selaustiedot paljon helpommin
Poista selaustiedot helposti:

Chromen uusi toiminto helpottaa selaushistorian tyhjentämistä.

© Shutterstock

Näin poistat nopeasti Chromen selaushistorian

Google on lisännyt Chrome-selaimeen uuden ja kätevän toiminnon, joka helpottaa selaushistorian tyhjentämistä.

perjantai 3. helmikuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Google Chromea päivitetään jatkuvasti uusilla toiminnoilla, ja viimeaikoina Google on keskittynyt yksityisyyteen.

Esimerkiksi hiljattain on tullut mahdolliseksi tarkistaa, miten hyvin Chromen sisäiset ja kattavat tietoturvatarkistukset suojaavat sinua. Chromen turvallisuutta parantavat muutkin kuin vain suuret ja kehittyneet työkalut.

Google on nimittäin lisännyt siihen myös uuden pienen toiminnon, jonka avulla voit poistaa avaamiasi verkkosivustoja koskevat historiatiedot hetkessä.

LUE MYÖS: Chrome ei enää toimi Windows 7:ssä ja 8:ssa

Poista selaushistoria helposti

Voit haluta poistaa Google-hakuhistorian useista syistä. Nyt se on paljon helpompaa. Tiettyä toimintoa ei nimittäin enää tarvitse etsiä Chromen asetuksista.

Voit etsinnän sijaan kirjoittaa Google Chromen osoitekenttään kolme sanaa, jolloin näkyviin tulee painike, jota napsauttamalla pääset suoraan asetuksiin historian ja muiden selaintietojen tyhjentämiseksi. Toimi seuraavasti:

  1. Avaa Google Chrome ja kirjoita osoitekenttään Tyhjennä selaimen välimuisti.
  2. Napsauta Tyhjennä selaimen välimuisti -painiketta.
  3. Aseta valintamerkki haluamiisi kohtiin ja valitse aikaväli.
  4. Napsauta Poista tiedot.
Näin ominaisuus toimii
Näin ominaisuus toimii

Kirjoita osoitekenttään Tyhjennä selaimen välimuisti (tässä englanniksi) ja napsauta näkyviin tulevaa painiketta. Näin pääset suoraan Chromen poistamisasetuksiin.

© Google


Uusi toiminto on lisätty automaattisesti Google Chromeen. Jos et näe sitä, se johtuu siitä, ettet ole sulkenut Chromea pitkään aikaan. Käynnistä selain uudelleen, jos näin on.

LUE MYÖS: Sivupaneelihaku tekee Google-hauista entistä parempia

Lisää toimintoja yksityisyyden parantamiseksi

Pikavalinta selaushistorian poistamiseen on yksi monista uusista Google Chromen yksityisyyttä parantavista toiminnoista. Voit esimerkiksi ottaa käyttöön parannetun suojaustason ja saada ilmoituksen, jos jokin salasanoistasi päätyy tietovuotoon.

Voit myös suorittaa tietoturvatarkistuksen, jossa tarkistetaan, onko Chrome täysin ajan tasalla, onko käytössäsi heikkoja salasanoja, onko haitallisia lisäosia asennettu tai onko haittaohjelmia havaittu tietokoneella.

Kaikki tapahtuu Chromen asetuksissa kategoriassa Yksityisyys ja turvallisuus, johon pääsee napsauttamalla Chromen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja valitsemalla pudotusvalikosta Asetukset.

LUE MYÖS: Näin käytät Chromen laajennuksia

Ehkä sinua kiinnostaa...