Google Chromessa pääsee eroon ärsyttävistä pomppumainoksista

Google Chrome säästää sinut mainoksilta ja ponnahdusikkunoilta, kun surffaat verkossa.

© Shutterstock

Chrome torppaa ärsyttävät pomppumainokset

Tuorein Google Chromen versio ottaa silmätikuksi nettiselailun ärsyttävät piirteet.

maanantai 29. tammikuuta 2018 teksti P. Jensen

Yrität käynnistää videon. Esiin tuleekin ponnahdusikkuna. Suljet sen ja yrität uudelleen – nyt sinut ohjataan sivustolle, jolla kaupitellaan pelisovelluksia. Vasta muutaman yrityksen jälkeen pääset katsomaan videota.

Yllä kuvatun kaltaisia tilanteita syntyy netissä jatkuvasti, riippumatta siitä, käytätkö mainostorjujaa, ponnahdusikkunoiden torjujaa tai muuta selainlaajennusta, jonka pitäisi estää ärsyttävä pommitus.

Nyt Google panee stopin kurittomille elementeille. Seuraavassa Chrome-selaimen versiossa, joka ilmestyy Androidille, Google keskittyy ärsyttävien mainosten poistamiseen.

Uusi selainversio pysäyttää mainoksen, joka yrittää ohjata käyttäjän toiselle sivustolle tai yrittää avata ponnahdusikkunan.

Toiminto tulee ensin käyttöön Android-versiossa muutaman viikon kuluttua ja sen jälkeen Windows-versiossa.

> Lue lisää Google Chrome -selaimen ominaisuuksista

Odotettuja parannuksia

Nyt julkaistava Google Chromen versio 64 sisältää myös toisen kauan odotetun toiminnon, mahdollisuuden vaimentaa sivusto pysyvästi.

Selain ei jatkossa enää toista automaattisesti käynnistyvien videoiden ääntä muuten kuin käyttäjän toimesta.

Uudet ominaisuudet ovat osa Googlen pyrkimystä tehdä nettimainoksista vähemmän ärsyttäviä. Tarkkaa ajankohtaa, jolloin muutokset tulevat työpöytäversioon, ei vielä ole ilmoitettu.

> Saat neljä numeroa Kotimikroa kotiin kannettuna, pääsyn Etunurkkaan, jossa on ladattavana yli 300 ohjelmaa, sekä vielä tyylikkään varavirtalähteen yhteensä vain 21,90 eurolla – säästät 76,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...