Google Chrome

Google Chromesta tulee entistä parempi ja ainakin hiljaisempi selain.

© Shutterstock

Google Chrome poistaa häiritsevän selailuongelman

Maailman suosituin selain korjaa nyt ongelman, joka on ärsyttänyt netissä jo pitkään.

torstai 28. syyskuuta 2017 teksti P. Jensen

Tilanne lienee monelle tuttu. Istut tietokoneen ääressä ja naksautat linkkiä lukeaksesi uutisen. Kun sivu avautuu, alkaa myös valtava mökä. Taas video, joka käynnistyi automaattisesti ja ääni tietysti kompressoitu tappiinsa.

Näin käy yhä useammin, varsinkin kansainvälisillä uutissivustoilla. Nyt onneksi Google on tuomassa ongelmaan ratkaisun ja panee möykkähäiriköt kuriin tulevasa Chromen päivityksessä.

Google Chromen versiossa 63, joka tulee jakeluun nyt lokakuussa, on toiminto, jolla voi mykistää haluttujen sivustojen äänen. 

Seuraavassa versiossa selain ei jatkossa enää toista automaattisesti käynnistyvien videoiden ääntä muuten kuin käyttäjän toimesta.

Kaivattu toiminto Chromeen

Chromessa on jo jonkin aikaa voinut mykistää yksittäisen välilehden äänen, mutta nyt tuleva ominaisuus antaa mykistää halutun sivuston äänet. Tämä tekee paljon helpommaksi välttää yhtäkkiä alkava meteli, jonka lähdettäkin on usein vaikea paikantaa pitkältä sivulta.

Ensimmäinen uusista toiminnoista tulee käyttöön Google Chromen versiossa 63, johon selain päivittyy lokakuun aikana. 

Voit tarkistaa oman Chrome-versiosi numeron kirjoittamalla selaimen osoiteriville chrome://help ja painamalla sitten Enter-näppäintä.

Uudet toiminnot ovat jatkoa Chrome-selaimen käytettävyyden parannuksille. Aikaisemmin tänä vuonna Google esitteli Chromen mainosblokkaajan

Ehkä sinua kiinnostaa...