Siirry suoraan osoitekenttään tällä pikanäppäimellä
Pikanäppäin:

Sinun ei tarvitse käyttää hiirtä siirtyäksesi suoraan selaimen osoitekenttään – siihen on fiksumpi tapa. 

© Shutterstock

Salainen vinkki: Siirry nopeasti selaimen osoitekenttään

Kätevän ja yksinkertaisen pikanäppäimen avulla pääset osoitekenttään entistä helpommin ja nopeammin, kun käytät Google Chromea, Microsoft Edgeä tai Firefoxia.

perjantai 25. elokuuta 2023 teksti N. Ernst

Näppäimistön pikanäppäimet helpottavat tietokoneen käyttöä.

Otetaan esimerkiksi klassiset yhdistelmät CTRL + C ja CTRL + V, joita ilman monet tietokoneen käyttäjät eivät voi elää, ja joita voidaan käyttää tekstin ja kuvien kopioimiseen ja liittämiseen.

LUE MYÖS: 10 uutta toimintoa Chromessa

Totuus on kuitenkin se, että vähintään yhtä hyödyllisiä pikanäppäimiä on paljon, mutta monetkaan eivät tunne niitä.

Pikanäppäimiä löytyy sekä Windowsista, esimerkiksi Resurssienhallinnasta, että Työpöydältä, mutta voit käyttää niitä myös tietyissä ohjelmissa, kuten selaimessa.

Nerokas pikanäppäin Chromessa, Edgessä ja Firefoxissa

Tämä koskee esimerkiksi eri selaimia, joissa on paljon erilaisia pikanäppäinvaihtoehtoja. 

Voit esimerkiksi avata uuden välilehden pikavalinnalla CTRL + T, siirtyä seuraavalle välilehdelle yhdistelmällä CTRL + Tab tai tulostaa verkkosivuston pikavalinnalla CTRL + P.

Lue myös: Uusi niksi: Näin poistat nopeasti Chromen selaushistorian

Yksi pikanäppäin, jota saatat tarvita useita kertoja päivän aikana, vie hiiren osoittimen nopeasti osoitekenttään, johon voit syöttää uuden osoitteen.

Tämä on kätevää, kun haluat siirtyä uudelle verkkosivustolle, jolloin sinun ei tarvitse viedä hiiren osoitinta ensin osoitekenttään, merkitä sitten tekstiä, poistaa sitä ja kirjoittaa lopuksi uutta osoitetta.

Näin pikanäppäintä käytetään

Voit käyttää pikanäppäintä painamalla samanaikaisesti näppäimiä CTRL + L. Hiiren osoitin siirtyy suoraan osoitekenttään ja teksti valitaan, jotta voit kirjoittaa uuden osoitteen tai tehdä haun heti.

Useimmat pikanäppäimet toimivat eri selaimissa, joten voit käyttää CTRL + L -näppäinyhdistelmää esimerkiksi Chromessa, Edgessä ja Firefoxissa.

Löydät lisää Google Chromen pikanäppäimiä tältä verkkosivulta

Ehkä sinua kiinnostaa...