Jos napsautat Peru tilaus -kohtaa roskapostiviestissä, voit odottaa roskapostitulvaa saapuneiden kansioosi
Perutaanko tilaus?

Uusi roskapostikampanja kehottaa napsauttamaan Unsubscribe-linkkiä (Peru tilaus), mutta se on temppu, jolla sähköpostiisi tulvii entistä enemmän roskapostia.

Älä koskaan napsauta roskapostien perumispainiketta

Ei-toivottua sähköpostia saadessaan on helppoa napsauttaa Peru tilaus- tai Unsubscribe-painiketta, mutta monissa tapauksissa napsautus johtaa siihen, että saat entistä enemmän roskapostia samalta lähettäjältä.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2021 teksti H. Rasmussen

On ollut jo pitkään tiedossa, ettei koskaan kannata napsauttaa Unsubscribe- tai Peru tilaus -painiketta, jos saat viestin, jota et ole tilannut.

KotiMikro on varoittanut asiasta useita kertoja.

Kun napsautat tekstiä tai painiketta, ilmoitat samalla rikollisille, että sähköpostiosoitteen toisessa päässä on elämää ja sähköpostiosoitteesi toimii.

Tämä tarkoittaa usein sitä, että saat jatkossa entistä enemmän roskapostia tähän sähköpostiosoitteeseen.

Täysin uusi strategia aiheuttaa hämmennystä

Nyt rikolliset ovat kuitenkin löytäneet aivan uuden strategian, joka menee askeleen pidemmälle.

Uudessa roskapostikampanjassa saat huijareilta sähköpostiviestejä, joissa ei ole muuta sisältöä kuin painikkeet, joilla voi perua sähköpostien tilauksen.

Näin sinulla ei ole aavistustakaan, mitä niiden avulla perutaan tai tilataan, ja tästä syystä kyseiset sähköpostit eivät välttämättä päädy roskapostikansioon. Napsautat myös todennäköisemmin tilauksen perumispainiketta silloin, kun sähköpostissa ei ole mitään hyödyllistä.

> Lue myös: 6 vinkkiä roskapostien ja huijausviestien tunnistamiseen

Sama tulos, kun napsautat

Napsautuksen lopputulos on kuitenkin sama kuin aina: Unsubscribe tai Peru-painikkeen napsauttaminen lähettää sähköpostiviestin useisiin osoitteisiin, jotka rikollinen on ottanut hallintaansa.

Hän tietää nyt, että sähköpostiosoitteen toisessa päässä on ihminen, joka vastaanottaa ja lukee hänen tulevia roskapostiviestejään. 

Nyt hän käyttää tätä hyväkseen ja lähettää sinulle entistä enemmän roskapostia.

Älä koskaan napsauta roskapostiviestin Unsubscribe-painiketta
Älä napsauta!

Uudessa roskapostikampanjassa suositellaan napsauttamaan Unsubscribe me! -painiketta, jos haluat lopettaa ei-toivottujen sähköpostien tilaamisen. Napsautuksesi kuitenkin vain kertoo lähettäjälle, että toisessa päässä on joku, joka lukee viestejä.

Saat lisää roskapostia siitä riippumatta, napsautatko näiden roskapostiviestien tilaus- vai perumispainiketta.
Älä napsauta!

Joissakin uusissa roskapostiviesteissä voit napsauttaa sekä tilaus- että perumispainiketta, mutta molempien lopputulos on sama: Saapuneiden viestien kansiosi täyttyy roskapostista.

Vältä roskapostia
Lähettää sähköpostia tuntemattomille:

Kun napsautat Unsubscribe-painiketta, saat joissakin tapauksissa uuden viestin, joka sinun täytyy lähettää tilauksen perumiseksi. 

Vastaanottajakentässä on paljon osoitteita, joita roskapostittajilla on hallussaan. Näin he saavat tietää, että söhköpostiosoitteesi on käytössä ja pystyt vastaanottamaan lisää sähköpostiviestejä. 

Vältä kiusausta perua tilaus

Vaikka olet tottunut siihen, että lailliset uutiskirjeet ja muut tilaamasi sähköpostiviestit sisältävät Peru tilaus -painikkeen, joka todellakin lopettaa sähköpostiviestien lähetyksen, yritä välttää houkutusta napsauttaa Unsubscribe-painiketta näissä uusissa sähköposteissa – tai oikeastaan roskaposteissa.

Jos vain poistat viestin, roskapostittajat eivät yritä lähettää sinulle enää lisää roskapostia. 

Saatat kuitenkin saada tämäntyyppisiä sähköposteja ajoittain, sillä emme tiedä, kuinka usein roskapostittajat päivittävät osoitteistoaan. 

> Lue myös: Tarkista, käytetäänkö sähköpostiosoitettasi roskapostien lähettämiseen

Ehkä sinua kiinnostaa...