Windows Live Mail lataus

Mistä saan Windows Liven sähköpostin?

Windows Liven sähköposti on ollut erittäin suosittu ohjelma, jota kysytään KotiMikroltakin edelleen. Pahasti vanhentunutta ohjelmaa ei kuitenkaan pidä enää käyttää.

perjantai 24. elokuuta 2018 teksti H. Rasmussen


Erittäin suosittua Windows Liven sähköpostiohjelmaa ei enää ole ollut ladattavana Microsoftin sivuilla sen jälkeen, kun Windows Liven peruspaketin tuki päättyi tammikuussa 2017.  

Peruspakettiin sisältyi Liven sähköpostin lisäksi myös muita käyttäjien suosimia ohjelmia, kuten Elokuvatyökalu. 

Yksi syy peruspaketista ja sen sisältämistä ohjelmista luopumiseen lienee se, että Microsoft halusi käyttäjät lataavan sovellukset jatkossa Windows-kaupasta. 

Windows 10:lle peruspaketin sovelluksia ei siis enää ole saatavana, mutta aikaisemmissa Windows-versioissa jo asennetut peruspaketin sovellukset toimivat edelleen. Poikkeuksena Liven sähköposti, jonka käytöstä on syytä luopua. 

> Lue lisää asiaa sähköpostista

Eikö Windows Live Mailia voi ladata netistä?

Vaikka Microsoft on lopettanut Windows Liven sähköpostin tuen ja poistanut sen omalta sivustoltaan, netissä on muita sivustoja, jotka tarjoavat ohjelmaa ladattavaksi. 

Näitä sivustoja on kuitenkin syytä välttää, samoin vanhentuneen ohjelman käyttämistä: 

  1. Saatavana ei enää ole Microsoftin hyväksymää Liven sähköpostia. 
  2. Koska ohjelma tuki on päättynyt, sille ei julkaista enää mitään päivityksiä. Syntyy virhetilanteita, kun ohjelma ei enää ole yhteensopiva eri sähköpostipalveluiden kanssa.
  3. Epämääräisten sivustojen tarjoama ohjelma voi olla väärennetty ja sisältää haittaohjelmia.

Mitä Windows Live Mailin sijaan?

Microsoft tietysti haluaa, että sähköpostina käytetään Windows 10:n mukana tulevaa Sähköposti-sovellusta, joka toimii Microsoft-tilin tunnuksilla ja johon voi liittää muita tilejä, kuten nykyisen postitilinsä.

Windows 10:n Sähköposti-sovellus on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, mutta ainakin toistaiseksi toiminnoiltaan melko riisuttu ohjelma. Toisaalta, jos ei tarvitse monipuolista bittiposteljoonia, niin Windows 10:n Sähköpostilla kyllä pärjää.

Yksi vaihtoehto on käyttää selainpohjaista webmail-palvelua, jossa sähköpostiin pääsee milloin ja millä laitteella tahansa, kunhan käytössä on nettiyhteys.

Jos haluaa käyttää sähköpostiohjelmaa, niin yksi hyvä vaihtoehto tietokoneelle asennettavaksi sähköpostiohjelmaksi on Thunderbird, joka on suomenkielinen, monipuolinen ja hyvin tuettu ohjelma.

Yhtenä vaihtoehtona voi kokeilla eM Client -sähköpostiohjelmaa, jonks voi ladata KotiMikron Etunurkasta

Ohjelma oli testivoittaja KotiMikron numerossa 2/2018 olleessa postiohjelmien suurtestissä. 

Ohjelman käyttöliittymä muistuttaa monin tavoin Microsoft Outlookia ja myös Liven sähköpostia. Viestien hallinta on selkeän asettelun ansiosta vaivatonta – kunhan englannin kieli on hallussa. Ohjelmaa ei valitettavasti ole saatavilla suomeksi. 

Lue 13 tärkeää kysymystä ja vastausta sähköpostista

Askarruttaako bittiposteljoonin toiminta? Saat vastauksia tärkeisiin sähköpostiliikennettä koskeviin kysymyksiin KotiMikron numerossa 13/2018. 

Pureudumme muun muassa näin postipulmiin:

  • Mikä on paras sähköpostipalvelu?
  • Voiko postit lukea ilman nettiä?
  • Voiko lähetetyn viestin perua?
  • Miksi ystävieni viestit joutuvat roskapostiin?
  • Onko vastaanottaja lukenut viestini?

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Nyt saat neljä numeroa KotiMikroa ja joko kätevän varavirtalähteen, käytännölliset kuulokkeet tai ergonomisen hiiren yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjouksiin täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...