Windows Liven sähköposti tietokoneella

Jos käytät vielä Windows Liven sähköpostia, niin nyt on korkea aika vaihtaa toiseen ohjelmaan.

Jätä jo hyvästit Windows Liven sähköpostille

Uskollisenkin Windows Liven sähköpostin käyttäjän kannattaa luopua vanhentuneesta ohjelmasta ja siirtyä toimivaan sähköpostiohjelmaan.

tiistai 6. helmikuuta 2018 teksti Henning Dadkhah Rasmussen

 

KotiMikrossa on suositeltu usein Windows Liven sähköpostia hyvänä ja luotettavana ohjelmana – tosin edellisistä kehuista taitaa olla yli viisi vuotta aikaa.

Windows Liven peruspakettia ja siihen kuuluvaa sähköpostiohjelmaa ei enää ole ollut ladattavana Microsoftin sivuilla sen jälkeen, kun Liven tuki päättyi vähän reilu vuosi sitten, tammikuussa 2017.

Asentaminen vanhalla asennustiedostollakaan ei ole mahdollista, koska asentaja yrittää yhteyttä verkkotietoihin, joita ei enää ole olemassa.

Jo asennettu Windows Liven sähköposti kuitenkin vielä toimii jotenkuten, ja se on käytössä myös joillain KotiMikron lukijoilla.

Lukijat ovat olleet Windows Liven sähköpostin tiimoilta yhteydessä niin toimitukseen kuin Kysy meiltä -foorumille.

Windows Liven sähköposti on vanhentunut

Vanhentunut ohjelma on aiheuttanut ongelmia muun muassa sisältöjen näyttämisessä. Esimerkiksi KotiMikron uutiskirje ei ole toiminut kunnolla Liven sähköpostissa.

Koska Liven tuki on päättynyt, niin se ei saa enää korjaus- tai muitakaan päivityksiä. Kaikki postioperaattorit eivät välttämättä tue sitä, koska se ei enää ole ajan tasalla oleva ohjelma.

Lisäksi Windows Liven sähköposti voi olla tietoturvariski, koska siihen ei saa myöskään tietoturvapäivityksiä.

Ota käyttöön toimiva ohjelma

Yksi vaihtoehto on siirtyä käyttämään Windows 10:n mukana tulevaa Sähköposti-sovellusta. Se on yksinkertainen mutta ainakin toistaiseksi toiminnoiltaan melko riisuttu ohjelma. Toisaalta, jos ei tarvitse monipuolista bittiposteljoonia, niin Windows 10:n Sähköpostilla kyllä pärjää.

Jos haluaa monipuolisemman ohjelman mutta ei halua käyttää selainpohjaista webmail-palvelua, niin hyvä vaihtoehto tietokoneelle asennettavaksi sähköpostiohjelmaksi on Thunderbird.

Lataa Thunderbirdin asentaja ja ota käyttöön ilmainen, monipuolinen ja suomenkielinen sähköpostiohjelma. (turvallinen lataus Etunurkasta)

Aivan tyhjästä Thunderbirdin kanssa ei tarvitse aloittaa, kun ennen Liven sähköpostin poistamista ottaa siitä talteen yhteystiedot näin:

  1. Valitse Liven postissa Yhteystiedot ja Vie
  2. Valitse muodoksi Pilkuin erotellut arvot (.CSV)
  3. Valitse vienti-ikkunassa Selaa ja kohteeksi vaikka Työpöytä-kansio
  4. Anna tiedostolle nimi ja valitse Tallenna

Valitse Thunderbirdissä asetusvalikko (oik. yläkulma) -> Työkalut -> Tuo toisista ohjelmista -> Osoitekirjat -> Tekstitiedosto (LDIF, .tab, .csv, .txt) ja valitse tallentamasi csv-tiedosto.

Vanhat viestitkin voi ottaa talteen Liven postista. Thunderbirdin ohjesivuilla neuvotaan, miten viestit tuodaan Thunderbirdiin.


Vieraile KotiMikron foorumilla

KotiMikron Kysy meiltä -foorumilla voi kysyä tietokoneista kaikkea mahdollista ja pyytää neuvoja muilta käyttäjiltä. Foorumilla toimii myös KotiMikron tukipalvelu, joka auttaa Etunurkkaa ja sen ohjelmia koskevissa pulmissa.

Tilaa KotiMikro, niin voit luoda käyttäjätilin, jolla pääset kirjautumaan foorumille ja osallistumaan keskusteluun.

 Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja ergonomisen hiiren yhteensä vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen

Ehkä sinua kiinnostaa...