Ota Gmailin kätevä lukuruutu käyttöön
Gmailin lukuruutu

Gmail tarjoaa enemmän mahdollisuuksia kuin uskotkaan. Voit esimerkiksi aktivoida lukuikkunan, joka on ehkä tuttu vanhasta sähköpostiohjelmastasi.

Ota Gmailin kätevä lukuruutu käyttöön

Lue sähköpostiesi sisältö Gmailin Saapuneet-kansion vieressä. Se on paljon selkeämpää, ja toiminnon aktivointi on todella helppoa.

tiistai 15. kesäkuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Useimmissa sähköpostiohjelmissa, kuten Outlook Express tai Windows Live Mail, oli aina pieni osa ohjelmaikkunaa, josta näkyi valitun sähköpostin sisältö.

Sama pätee myös moderneihin sähköpostiohjelmiin, esimerkiksi eM Client, jonka voit ladata Etunurkasta, kun taas Gmailin selaimella toimintoa täytyy etsiä hieman enemmän.

Jos kaipaat mahdollisuutta lukea sähköpostejasi ilman, että niitä täytyy napsauttaa Saapuneet-kansiossa, tarjoamme ratkaisun Gmailiin täällä.

> Lue myös: Säästä aikaa Gmailin kätevillä malleilla

Näin otat Gmailin lukuruudun käyttöön

Lukuruutu löytyy Gmailin asetuksista. 

  1. Napsauta Gmail-sovelluksen oikeassa yläkulmassa näkyvää hammasrataskuvaketta ja valitse Näytä kaikki asetukset
  2. Napsauta yläosan Postilaatikko-painiketta ja siirry kohtaan Lukuruutu
  3. Merkitse rasti Ota lukuruutu käyttöön -kohtaan ja valitse haluamasi sijainti alta. 
  4. Napsauta lopuksi Tallenna muutokset

Nyt näet kätevän lukuikkunan suoraan sähköpostilaatikkosi oikealla puolella (jos olet valinnut sen). Kun napsautat Saapuneet-kansion sähköpostiviestejä, sisältö tulee näkyviin heti oikealle.

Sähköpostipalvelun asetuksista voit palauttaa tutun lukuruudun takaisin. Kun tämä toiminto on käytössä, suosittelemme suurentamaan selaimesi ikkunan Gmailissa. Näin pysyt ajan tasalla ikkunan laajemmasta sisällöstä huolimatta.

> Lue myös: Hae tehokkaasti Gmailissa

Opi viisi salaista Gmail-niksiä

Nyt saatavilla olevasta Kotimikron numeron 10/2021 ohjeesta voit lukea muista hyvistä Gmailin toiminnoista, joiden avulla voit hyödyntää sähköpostipalvelua tehokkaammin.

Opit muun muassa suojaamaan sähköpostejasi salasanalla ja peruuttamaan sähköpostiviestin. 

> Lue artikkeli lehdestä tai Etunurkasta täällä


Ehkä sinua kiinnostaa...