Tästä näet, kuinka reititin vaihdetaan.
Reititin:

Epäröitkö vaihtaa reititintäsi, koska pelkäät, etteivät digitaaliset laitteesi enää yhdisty reitittimeen vaihdon jälkeen? Tässä on hyvä vinkki reitittimen vaihtoon.

Näin vaihdat reitittimen helposti

Jos internetyhteytesi ei toimi, ratkaisuna voi olla uusi reititin. Katso tästä, miten voit vaihtaa reitittimen helposti ilman, että kaikki laitteet kadottavat yhteyden.

sunnuntai 9. heinäkuuta 2023 teksti N. Ernst

Kotinetin pitää vain toimia, eikä siitä saa aiheutua liikaa vaivaa. Vakaat ja nopeat nopeudet, hyvä signaali ja mahdollisimman vähän käyttökatkoksia.

Näin ei kuitenkaan aina ole todellisuudessa. 

Jokaiselle on varmasti tuttua, että Wi-Fi-yhteys on yhtäkkiä hidas tai ei toimi, tai että kodissasi on paikkoja, joissa ei yksinkertaisesti ole signaalia.

LUE MYÖS: Mikä on Wi-Fi?

Hidas tai ongelmallinen internet voi johtua monista syistä.

Reititin voi esimerkiksi olla väärässä paikassa kodissasi, laiteohjelmisto ei ole ajan tasalla tai laitteessa käytetty taajuus on väärä.

LUE MYÖS: 5 hyvää vinkkiä nopeampaan internetyhteyteen.

Vaihda nopeampaan reitittimeen

Ongelmana voi kuitenkin olla myös vanha reititin. 

Tämä voi olla ongelma esimerkiksi silloin, jos reitittimesi ei tue uusia ja nopeita standardeja, kuten Wi-Fi 6:ta, Wi-Fi 6E:tä ja aivan uutta ja salamannopeaa Wi-Fi 7 -standardia.

LUE MYÖS: Mikä Wi-Fi 7 on ja miten nopea se on?

Vanha reititin voi myös olla hankala, jos verkkoon on kytketty paljon laitteita, kuten lamppuja, pelikonsoleita, turvakameroita, termostaatteja ja muita vastaavia laitteita, jotka kaikki ovat yhteydessä verkkoon ja vievät siten kaistanleveyttä.

Siksi ainoa ratkaisu voi joissakin tapauksissa olla reitittimen vaihtaminen. 

Tämä on yleensä hyvä ratkaisu, jos reititin on vähintään viisi vuotta vanha.

Kotimikro-lehden numerosta 12/2023 voit lukea testimme neljästä nopeasta reitittimestä, joilla saat optimaalisen langattoman internetin koko taloon. Lue koko testi täältä.

Reitittimen vaihtaminen

Reitittimen vaihtaminen voi kuitenkin pelottaa: miten kaikki laitteet, jotka olet liittänyt kotiverkkoon ja jotka sinun on nyt yhdistettävä uudelleen, ja mille taajuudelle ne pitäisi yhdistää?

Onneksi reitittimen vaihtamisen ei tarvitse olla kovin hankalaa. 

Tärkeää on vain, että uudella reitittimellä on sama nimi ja salasana kuin vanhalla reitittimellä.  

Jos noudatat alla olevia ohjeita, laitteidesi pitäisi muodostaa automaattisesti yhteys uuteen reitittimeen ja siten muodostaa yhteys uuteen verkkoon itsestään.

  1. Aloita kirjoittamalla nykyisen verkon nimi ja salasana muistiin. Jos et ole muuttanut niitä, reitittimessä on yleensä sekä nimi että salasana pienessä tarrassa.
  2. Asenna uusi reititin valmistajan ohjeiden mukaisesti.
  3. Kun siirryt kohtaan, johon sinua pyydetään syöttämään uuden reitittimen nimi ja salasana, varmista, että se on täsmälleen sama kuin vanhassa reitittimessä.
  4. Irrota nyt vanha reititin.
  5. Nyt kaikkien yhdistettyjen laitteiden pitäisi muodostaa yhteys verkkoon automaattisesti uuden reitittimen kautta. 

KotiMikro testaa säännöllisesti eri hintaluokkien reitittimiä. Voit lukea kaikki arviomme reitittimistä Testinurkasta täältä

KotiMikro-lehden numerossa 18/2022 julkaisimme artikkelin siitä, miten varmistat parhaan langattoman verkon koko talossa. Voit lukea artikkelin Etunurkasta täältä. 

Kotimikro-lehden numerosta 12/2023 voit lukea testimme neljästä nopeasta reitittimestä, joilla saat optimaalisen langattoman internetin koko taloon. Lue koko testi täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...