Netin nopeusmittari

Viidellä vinkillä vauhditat kotiverkkosi toimintaa.

© Shutterstock

5 vinkillä vauhtia verkkoon

Muutamalla helpolla keinolla saat vauhdikkaamman ja vakaamman yhteyden.

tiistai 6. kesäkuuta 2017 teksti C. Slot

Langattoman kotiverkon toimintaa voi kohentaa muutamalla helpolla keinolla, jos yhteys tuntuu pätkivän ja hidastelevan, eikä kantamakaan ole kummoinen. 

Tässä on viisi keinoa, joilla voit tehostaa langattoman verkkosi toimintaa ja saada entistä vauhdikkaamman ja vakaamman yhteyden.

5 vinkkiä verkon virittäjälle

1. Päivitä laitteisto
Tehokas reititin on tarpeen, jos verkossa on useita laitteita.Nykyiset ac-nopeusluokan reitittimet tarjoavat käyttöön langattoman tuplakaistan, ja saatavana on myös malleja, joilla langattomat laitteet voi jakaa peräti kolmelle kaistalle.

2. Sijoita reititin oikein
Vältä paikkoja, joiden ympärillä on paljon metallia, sillä se syö signaalia. Aseta reititin näkyvästi esille ja niin korkealle, että signaali pääsee etenemään esteettä. Tutki verkkoa esimerkiksi Android-mobiililaitteilla toimivalla Wifi Analyzer -sovelluksella. Sen signaalimittarin avulla voit tarkastaa signaalin voimakkuuden asunnon eri puolilla.

3. Päivitä laiteohjelmisto
Varmista, että reitittimessäsi on ajan tasalla oleva ohjainohjelmisto. Voit tarkistaa uusien ohjaintiedostojen saatavuuden reitittimen valmistajan tai maahantuojan sivuilta. Älä päivitä reitittimen firmware-ohjelmistoa, ellei valmistaja tai maahantuoja suosittele sitä.

4. Syökö joku kaistaasi?
Jotkut taustaohjelmat saattavat käyttää verkkoa huomaamattasi. Ilmaisella NetBalancer-ohjelmalla saat yhteenvedon kaikesta tietokoneesi verkkoliikenteestä ja näet, mitkä ohjelmat käyttävät verkkoa.

NetBalancer

5. Hanki kantaman laajennin
Kantaman laajennin laite, joka yhdistetään olemassa olevaan verkkoon, jolloin se jatkaa langattoman verkon kantamaa. Laajentimen saa muutamalla kympillä, mutta jos haluaa varmistaa todella hyvän kantaman ja toimivan lähiverkon, niin silloin voi harkita esimerkiksi Netgearin Orbi -järjestelmää, joka ratkaisee vaativankin tilan verkko-ongelmat. 

Ehkä sinua kiinnostaa...