Mark Zuckerberg ja Ray-Ban-Stories
Mark Zuckerberg ja Ray-Ban-Stories

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on esitellyt verkkoon yhdistettävät aurinkolasit.

© Kuvankaappaus YouTubesta

Ray-Ban Stories: Tässä ovat Facebookin älykkäät aurinkolasit

Facebook on lanseerannut verkkoon yhdistettävät Ray-Ban-aurinkolasit, jotka toimivat niin kamerana, musiikkisoittimena kuin mikrofonina.

maanantai 20. syyskuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Joskus aurinkolasien ei tarvinnut pystyä muuhun kuin suojaamaan silmiäsi auringolta ja ehkä jopa saamaan sinut näyttämään vähän tyylikkäämmältä.

Se on kuitenkin menneisyyttä. Nykyään aurinkolaseissa on oltava paljon enemmän toimintoja, jos kuuntelemme maailman teknologiatuottajia.

Facebook toi viime viikolla markkinoille Ray-Ban Stories -aurinkolasit, jotka voidaan yhdistää verkkoon. 

Facebookin uudet aurinkolasit eivät siis vain suojaa näköäsi ja raikasta tyyliäsi. Niillä voi myös valokuvata, soittaa puheluita ja toistaa ääntä.

LUE MYÖS: Googlen sovellus tutkii ihosi sairauksien varalta

Ray-Ban Stories -älyaurinkolasit Facebookilta
Ray-Ban Stories

Uudet Ray-Ban Stories -aurinkolasit on suunniteltu klassisen Ray-ban-mallin, Wayfarerin, pohjalta. Niihin on kuitenkin lisätty mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten kamera, jonka näet tässä.

© Facebook

Valokuvaa Ray-Ban Stories -aurinkolaseilla

Facebook on lanseerannut älykkäät aurinkolasit yhdessä Ray-Ban-aurinkolasijätin kanssa. 

Ensikatsomalla lasit näyttävät kömpelömmältä versiolta Ray-Banin Wayfarer-aurinkolaseista, mutta niihin kätkeytyy paljon muutakin.

Ray-Ban Stories -aurinkolaseilla voi ennen kaikkea ottaa valokuvia ja kuvata lyhyitä videoita kummankin linssin kulmassa olevalla kahdella 5 megapikselin kameralla.

Videot ja kuvat voidaan tämän jälkeen jakaa eri alustoihin, kuten Messengeriin, WhatsAppiin, Twitteriin, Snapchatiin, Instagramiin ja TikTokiin, laseihin liitetyn Facebook View -sovelluksen kautta, joka on ladattavissa sekä iPhonelle että Androidille.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg esittelee aurinkolaseja seuraavalla videolla:

Käytä aurinkolaseja puhelimena

Kameran lisäksi Facebookin Ray-Ban Stories -aurinkolaseissa on kiinteät kaiuttimet kehyksen sisäpuolella, joten voit käyttää niitä myös Bluetooth-kuulokkeina.

Kolmen mikrofonin avulla voit myös puhua puheluita aurinkolasien kautta. Kiinteän videokameran ansiosta voit lisäksi soittaa videopuheluita Ray-Ban-aurinkolaseilla.

Ray-Ban Stories -aurinkolaseista on saatavana 20 erilaista mallia, mutta jos haluat ne jo nyt, löydät ne ulkomaisista myymälöistä. 

Toistaiseksi aurinkolaseja voi ostaa vain Australiasta, Kanadasta, Englannista, Irlannista, Italiasta ja Yhdysvalloista noin 299 dollarin hintaan.

LUE MYÖS: Aktiivisuusranneke auttaa ehkäisemään stressiä

Ray-Ban Stories -älyaurinkolasit Facebookilta
Ray-Ban Stories

Facebookin uusilla älykkäillä aurinkolaseilla voi ottaa kuvia ja jakaa niitä sosiaalisissa medioissa – ilman, että puhelinta täytyy ottaa taskusta. Lisäksi niissä on klassinen Ray-Ban-muotoilu. 

Ehkä sinua kiinnostaa...