Valitse Facebookin perintöyhteyshenkilö

Valitse Facebookin perintöyhteyshenkilö.

Valitse Facebook-pesänhoitajasi

Ahkeran Facebook-käyttäjän tilille kertyy paljon sisältöä. Mutta entä kun käyttäjä kuolee? Varmista, että sinulla on joku läheinen, joka huolehtii käyttäjätilistäsi, kun sinua ei enää ole.

maanantai 20. huhtikuuta 2020 teksti M. Flinck


Facebookille voi kertoa etukäteen, laitetaanko oma käyttäjätili muistotilaan vai poistetaanko tili Facebookista kuolemasi jälkeen.

Muistotilaan asetettu käyttäjäprofiili ei näy julkisissa paikoissa eikä kukaan pysty kirjautumaan muistotilaan asetettuun tiliin tai muuttamaan tiliä, ellei sille ole asetettu perintöyhteyshenkilöä.

Perintöyhteyshenkilö ei voi tehdä mitä tahansa tilillesi, mutta hän voi esimerkiksi kertoa muistotilaisuudesta tai jättää viimeisen viestin puolestasi.

Näin valitset perintöyhteyshenkilösi 

  1. Napsauta Facebookin aloitussivun oikean yläkulman alaspäin osoittavaa nuolikolmiota ja valitse Asetukset (uudessa näkymässä valitaan ensin Asetukset ja yksityisyys).
  2. Valitse Muistotilin asetukset-kohta 
  3. Perintöyhteyshenkilösi-kohdassa voit valita Facebook-kavereistasi henkilön, joka hoitaa tiliäsi kuolemasi jälkeen.
  4. Kirjoita kaverin nimi ja valitse Lisää ja valitse sitten Lähetä, jotta kaverisi saa tiedon roolistaan. 
  5. Perintöyhteyshenkilön sijasta voit Perintöyhteyshenkilösi-kohdassa valita, että käyttäjätilisi poistetaan kuolemasi jälkeen.

(Juttua on päivitetty 27.4. ja perintöyhteyshenkilön valinnan vaihtoehdot korjattu nykyasetuksia vastaaviksi.)

> Lue lisää Facebook-asiaa

Oman Facebook-sivun voi asettaa muistotilaan ja valita tilille Facebook-kavereista henkilön, joka hoitaa tiliä kuolemasi jälkeen. Hänelle voi myös antaa luvan ladata kopiot jakamistasi sisällöistä.

Ehkä sinua kiinnostaa...