Peruuta viesti Facebook Messengerissä

Lähtikö viesti lapasesta? Sekin möläys olisi ollut kiva peruuttaa. Ja pian se onnistuu, sillä Messengeriin tuleva toiminto antaa 10 minuuttia aikaa katua.

tiistai 20. marraskuuta 2018 teksti S. Nielsen


Facebook Messengerillä tulee herkästi tuutattua matkaan möläys, jonka ei olisi pitänyt lähteä.

Tähän asti viestin muokkaus ja poisto on kuitenkin onnistunut vain itse palvelussa, ei viestisovelluksessa. 

Toimintoa on kaivattu sovellukseen, ja nyt ominaisuudesta on vihdoin tulossa totta. 


Ensin iPhonelle, sitten Androidille

Facebook on tuomassa helpotusta niille, jotka tunne- tai muussa kuohussa kirjoittavat Messengerissä sellaista, mitä he katuvat välittömästi lähettämisen jälkeen. 

Facebook on vahvistanut, että toiminto tulee, mutta yhtiö ei ole vielä ilmoittanut tarkkaa ajankohtaa julkaisulle. 

Vahva huhu kuitenkin antaa ymmärtää, että iPhonen käyttäjät saisivat peruutustoiminnon Messengeriinsä ennen Android-käyttäjiä.

Se tiedetään jo nyt, että Messenger antaa 10 minuuttia aikaa katua viestiä.

Lue myös, kuinka estät Facebook Messengerin juoruamasta tilaasi kavereillesi.

Peruutus Messengerissä ei ole aukoton

Tulossa oleva Messenger-viestin peruutus ei ole lopullinen eikä aukoton ratkaisu estää aivopierujen tai muiden molähdysten päätyminen luettavaksi. 

Jos viesti on jo ehditty lukea vastaanottopäässä, peruutuksesta ei ole muuta iloa kuin se, että saa tunnustaa olleensa ääliö.

Sovelluksessa on kuitenkin jatkossa periaatteellinen mahdollisuus perua viesti, ennen kuin se on nähty. Useimmat tosin lukevat viestinsä heti, kun luuri kilahtaa tai värähtää.

Whatsapp-sovelluksessa, joka myös kuuluu Facebookin palveluihin, peruutustoiminto on ollut jo jonkin aikaa käytettävissä.

> Lue myös, kuinka voit peruuttaa lähetetyn viestin Gmail-sovelluksessa.

Bluetooth-näppäimistö puhelimelle tai taulutietokoneelle

> Ota käyttöön näppärä bluetooth-näppäimistö, niin vältät hölmöt kirjoitusvirheet, kun kirjoitat puhelimella tai taulutietokoneella. Asennus sujuu hetkessä ja langattomalla näppäimistöllä on helppo kirjoittaa pitkiäkin tekstejä esimerkiksi Messengerissä. Tilaa KotiMikro, niin saat neljä ensimmäistä lehteäsi ja näppäimistön yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...