Peruuta Gmail-viesti

Lähtikö sähköposti vahingossa? Nyt voit peruuttaa lähetetyn viestin Gmail-sovelluksessa.

© Shutterstock

Gmail-viestin voi nyt peruuttaa myös puhelimessa

Nyt voit peruuttaa lähetetyn sähköpostiviestin Android-puhelimessa ja iPhonessa, kunhan olet vain tarpeeksi vikkeläsorminen.

maanantai 3. syyskuuta 2018 teksti Martin Haverholm


Tuliko viesti luettua kunnolla ja virhe huomattua vasta, kun olit lähettänyt sen matkaan puhelimesta, tai lähtikö viesti vahingossa väärälle vastaanottajalle?

Nopeanäppiselle on nyt hyviä uutisia, sillä Google on tuonut Gmailin viestin kumoamistoiminnon myös mobiililaitteen Gmail-sovellukseen. Tähän asti kumoamistoiminto on ollut käytettävissä vain Gmailin selainversiossa.

> Lue lisää Gmail-asiaa

Näin kumoat Gmail-viestin lähetyksen

Kun painat lähetysvalintaa, sovelluksen alareunan oikeaan kulmaan tulee heti lähettämisen jälkeen Kumoa-valinta. Sitä painamalla lähetys peruuntuu. Kumoa-toiminto on valittavissa vain pari sekuntia, joten postinkäyttäjän pitää edelleen olla vikkelä.

Peruuta viesti Gmail-sovelluksessa

Viestin voi peruuttaa lähettämisen jälkeen, jos ehtii valita Kumoa-vaihtoehdon.

Uutta myös Gmailin selainversiossa

Google uudisti hiljattain Gmailin selainversion. Ulkoasun päivityksen lisäksi selainversio sai myös uusia ominaisuuksia. Muun muassa kumoamisvalinnan huomaa nyt helpommin, kun toiminto on kelluvassa palkissa, joka ilmestyy viestin lähettämisen jälkeen.

Gmailin nokkelia uusia toimintoja esitellään loppuvuodesta ilmestyvässä KotiMikron numerossa 18/2018.

Tilaa KotiMikro nyt, niin varmistat, että saat lehden ja sen Gmail-oppaan kotiin toimitettuna.

Saat tablet-näppäimistön KotiMikron mukana

Nyt saat KotiMikron mukana kätevän tablet-näppäimistön, jolla korvaat kosketusnäytön hankalan virtuaalinäppäimistön. Näppäimistö vastaa mitoiltaan taulutietokonetta, mahtuu hyvin laukkuun ja painaa vain 350 grammaa.

Näppäimistö yhdistetään helposti bluetooth-tekniikan avulla tablet-laitteeseen tai puhelimeen, minkä jälkeen oikeilla näppäimillä kirjoittaminen on huomattavasti mukavampaa kuin kosketusnäytöllä.

Näppäimistön yläreunassa on syvennys, joka pitää tabletin tai puhelimen paikallaan ja sopivassa kulmassa kirjoittamisen aikana.

Näppäimistön arvo on 39,90 euroa, mutta nyt saat näppäimistön ja neljä KotiMikroa yhteishintaan vain 21,90 eurolla.

Tarjous: Näppäimistö KotiMikron mukana

Ehkä sinua kiinnostaa...