Elektroninen vaaka Withings Body Cardio V2
Withings Body Cardio V2

Withings Body Cardio V2:n avulla voit seurata painoasi, veren happipitoisuutta ja monia muita asioita.

© Withings

Vuoden 2021 parasta elektroniikkaa

Yli 200 upeaa, ihmeellistä ja kekseliäintä tuotetta oli koelaboratoriossamme vuonna 2021. Useimmat tuotteet ovat edelleen ostettavissa kaupoissa, nyt vielä edullisemmin. Tässä on niistä viisi parasta.

maanantai 20. joulukuuta 2021 teksti M. Østergaard Testredaktør

KotiMikro testaa kaikkia maailman digitaalisia tuotteita vuoden ympäri. Vuonna 2021 olemme testanneet kaikkea valokuvakirjoista ja sovelluksista kannettaviin tietokoneisiin, matkapuhelimiin ja uusiin mullistaviin älykodin tuotteisiin.

Valitsemme itse testaamamme tuotteet. Valmistajat eivät siis voi tilata tai ostaa testiä KotiMikro-lehden kautta. Näin voit olla varma, että saat rehellisiä ja riippumattomia arvioita.

Testaamme eri parametreja tuotteesta riippuen. Yhteistä niille kaikille on kuitenkin se, että ne saavat kokonaispistemäärän asteikolla 1–10, joka antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka hyvä tai huono tuote on. 

Vuoden 2021 aikana testaamiemme tuotteiden joukossa oli hyvä ja huonoja.

Olemme valinneet kourallisen parhaita tuotteita, joita voit vielä ostaa kaupoista. Lisäksi monien tuotteiden hinnat ovat jo laskeneet, joten voit tehdä edullisia löytöjä.

>Voit lukea koko testin ja katsoa tämänhetkiset hinnat Testinurkasta täältä.

1. Razer Viper Ultimate Mahtava hiiri

Razer Viper Ultimate
Razer Viper Ultimate

Hiiren sivuilla on pitoa parantava kumipinnoite.

© Razer


Razer Viper Ultimate on huippuluokan langaton hiiri. Siinä ei ole paljon kehittyneitä ominaisuuksia, mutta se, mitä se tekee, on erinomaista.

Olemme testanneet monia kevyitä hiiriä, mutta on epätavallista, että langaton hiiri painaa vain 74 g, kun mukaan lasketaan vielä akku.

Hiiri sopii hyvin keskivertoihmisen käteen, ja sen sivuilla olevat painikkeet on sijoitettu niin, että peukalo pysyy siinä hyvin – riippuen siitä, kumpaa kättä käytät. 

Symmetrinen muoto ja painikkeet on sijoitettu samalla tavalla molemmille puolille, joten vasenkätisille hiiren käyttäjille on hyviä uutisia: he voivat käyttää hiirtä aivan samalla tavalla kuin oikeakätiset.

Testissämme Razer Viper Ultimate sai arvosanaksi 9,7.

> Lue Razer Viper Ultimate -testi kokonaisuudessaan Testinurkasta täältä

2. Withings Body Cardio V2 Käytä sovellusta painonseurantaan

Withings Body Cardio V2 Smart -Bluetooth-henkilövaaka
Withings Body Cardio V2

Kätevän Withings-henkilövaa'an avulla voit seurata kehitystäsi helposti puhelimen sovelluksella. 

© Withings


On ehkä vaikea kuvitella, että jokin niinkin yksinkertainen kuin henkilövaaka tarvitsisi paljon älykästä teknologiaa – mutta muutaman viikon Withings Body Cardio V2 -mittarin käytön jälkeen tuntuu melkein siltä, ettei ilman sitä pärjää.

Body Cardio V2 mittaa tietenkin painosi, mutta kun seisot vaa'alla paljain jaloin, saat tietää myös sykkeesi ja nestetasapainosi. Samalla Body Cardio V2 laskee painoindeksisi, joka kertoo, oletko yli-, ali- vai normaalipainoinen ja saat tietoa rasvaprosentistasi. Koko prosessi kestää vain muutaman sekunnin.

Vaaka lähettää tiedot automaattisesti langattoman yhteyden kautta puhelimessasi olevaan Withings-sovellukseen, josta näet eri mittausten kehitystä kuvaavat kaaviot esimerkiksi viimeisen kuukauden ajalta. Päätät itse, haluatko muodostaa yhteyden suoraan Bluetoothin vai langattoman verkon kautta.

Sovellus on selkeä, vaikka seurattavia tietoja onkin paljon. Voit selata läpi viimeisimpiä mittauksia pieniltä korteilta, mutta voit myös tarkastella kaikkia terveystietojasi kojelaudalta, joka näyttää tämänhetkiset terveystietosi.

Withings Body Cardio V2 sai testissämme arvosanan 10.

> Lue testimme ja katso tämänhetkiset hinnat Withings Body Cardio V2:sta Testinurkasta

3. Sony WF-1000XM4 Upea äänentoisto pienissä langattomissa kuulokkeissa

Langattomat Sony WF-1000XM4 -kuulokkeet
Sony WF-1000XM4

Kumisia kärkiä on erikokoisia, joten voit sovittaa tulpat korvillesi sopiviksi.

© Sony


Sonyn uusissa langattomissa kuulokkeissa on hyvä ääni ja vielä parempi melunvaimennus, mutta ne ovat myös kalliit.

Vastamelutoiminnon ja taustaäänien välillä voidaan vaihtaa koskettamalla vasenta kuulokemikrofonia. Melunvaimennus on erinomainen ja hiljentää ulkoiset äänet miltei kokonaan.

Taustaäänitoiminto ei kuitenkaan toimi yhtä hyvin. Sen tarkoituksena on varmistaa, että kuulet, mitä ympärilläsi tapahtuu, vaikka kuulokkeet olisivat korvissasi. 

Ominaisuus tosin sulkee pois ympäristön äänet sisäänrakennettujen mikrofonien kautta, mutta kuulimme myös surinaa äänimaisemassa, kun käytimme kuulokkeita huoneessa, jossa oli muutoin suhteellisen huomaamaton tietokoneen tuuletin.

Oikeasta korvakappaleesta voit käynnistää ja lopettaa musiikin toiston kevyellä kosketuksella, ja äänenlaatu on huippuluokkaa. 

Kuuntelimme musiikkia, jota olimme kuunnelleet jo monesti aiemmin ja huomasimme äänessä uusia, pieniä vivahteita. Kuulokemikrofonin koosta huolimatta bassoääni on myös erittäin voimakas.

Sony WF-1000XM4 sai testissämme arvosanaksi 9,4.

> Lue testimme Sony WF-1000XM4 ja katso tämänhetkiset hinnat Testinurkasta

4. Logitech G915 TKL Huippuluokan langaton näppäimistö

Logitech G915 TKL -näppäimistö
Logitech G915 TKL

Näppäimistöä voi käyttää Bluetoothin kautta tai mukana tulevan pienen USB-sovittimen avulla.

© Logitech


Voimme todeta, että Logitechin uuden langattoman näppäimistön hinta on hurja – mutta saat myös huippuluokan tuotteen.

Näppäimistö toimii parhaiten, kun tietokoneessa on oma USB-sovitin. Silloin yhteys on taatusti nopea, eikä sinun tarvitse selata Windowsin asetuksia löytääksesi näppäimistön Bluetooth-laitteita etsiessäsi. Kumpikin vaihtoehto on kuitenkin aina hyvä olemassa. 

Kokeilimme käyttää G915:tä PC:n kanssa USB-sovittimen kautta ja älypuhelimen kanssa Bluetooth-yhteyden kautta. Se toimi ongelmitta.

Näppäimien mekaaninen laatu on huippuluokkaa, ja runko, johon ne on asennettu, on erittäin vankka. Jos haluamme hieman nirsoilla, haluaisimme näppäinten liikkuvan hieman syvemmälle, jotta painallus tuntuisi paremmin, mutta on varmasti käyttäjiä, jotka haluaisivat näppäinten olevan mahdollisimman nopeita.

Tavallisten näppäinten yläpuolella on mediapainikekaistale, ja saat myös kätevän leveän vierityspyörän, jolla voit säätää tietokoneen ääntä. Vasemmalla puolella on viisi painiketta, joihin voit itse liittää toimintoja Logitechin hyvällä asetusohjelmalla.

Logitech G915 TKL sai testissämme arvosanan 9,4.

> Lue Logitech G915 TKL -testimme ja katso ajankohtaiset hinnat Testinurkasta

5. QNAP QSW-2104-2T pitää kaapeliverkon kunnossa

QNAP QSW-2104-2T
QNAP QSW-2104-2T

Kaikki merkkivalot ja liitännät on koottu kytkimen etuosaan.

© QNAP


QNAPin QSW-2104-2T-kytkin pitää kaapeliverkkosi täydessä vauhdissa pitkälle tulevaisuuteen.

Langattomat verkot ovat yhä nopeampia, joten voisi luulla että kaapelit ovat pian tarpeettomia. Mutta myös kaapeliverkot kehittyvät ja tarjoavat sekä nopean että vakaan yhteyden.

QSW-2104-2T on rakennettu vankkaan metallikoteloon, joka auttaa jakamaan kuormituksen aikana mahdollisesti syntyvää ylimääräistä lämpöä. Kytkin toimii jakorasiaperiaatteella: Kytke QSW-2104-2T vain reitittimeen, ja kytkin jakaa verkkoliikenteen itse jäljellä oleviin portteihin liitettyjen kaapeleiden avulla.

Useimmissa reitittimissä ja kytkimissä on nykyään portteja, jotka pystyvät siirtämään enintään 1 Gt sekunnissa, mutta QSW-2104-2T:ssä on neljä porttia, joiden nopeus on 2,5 Gt sekunnissa, lisäksi kaksi porttia tarjoaa täyden 10 Gt:n nopeuden sekunnissa.

QNAP QSW-2104-2T sai testissämme arvosanan 9,4.

> Lue testimme QNAP QSW-2104-2T-kytkimestä ja katso tämänhetkiset hinnat Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...