Vr briller

Virtuaalitodellisuus avaa kiehtovan maailman

Virtuaalilaseilla pääsee 360 asteen videossa keskelle tapahtumia. Virtuaalitodellisuus avaa uuden ja huikean kokemusmaailman.

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Viime vuonna New York Timesin tilaajat saivat lehden mukana pahviset Google Cardboard -virtuaalilasit. Laittamalla puhelimensa pahviaskiin ja käynnistämällä sovelluksen lukija pääsi suoraan kotisohvalta virtuaalimaailmaan. Lehden uusi portaali tarjosi tukun videoita huikeassa VR-muodossa.

VR-tekniikka (virtual reality) on nyt kehittynyt niin, että siitä on iloa jo tavalliselle käyttäjälle. Huokeimmat älypuhelimeen yhdistettävät ratkaisut maksavat vain muutaman euron. Esimerkiksi Google Cardboard -lasit kustantavat alle kymmenen euroa ja toimivat tuoreen Android-puhelimen kanssa, jossa on viiden tuuman näyttö. Tällöin siis katsellaan puhelimen näyttöä, toisin kuin varsinaisissa virtuaalilaseissa, jotka eivät vaadi seurakseen puhelinta.

Virtuaalilasien avulla voi ihailla 360 asteen videota, jossa esimerkiksi lennetään helikopterilla Siperian yllä tai syöksytään alas Val d’Isèren rinteitä. Samoin voi osallistua peliin niin, että on tapahtumien keskellä. Vaikutelma on hyvin aidon oloinen, koska lasit reagoivat päänliikkeisiin, jolloin päätä kääntäessä myös maisema vaihtuu,

Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan virtuaalilaseja. Tässä on linkit kolmeen kiinnostavaan malliin ja myös erilaisiin sisältöihin.

Nämä 3 mallia ovat tutustumisen arvoisia

Cardboard-lasit – 9 euroa (Vaatii uudehkon Android-puhelimen)

Trust Exos 3D – 50 euroa (Vaatii uudehkon Android-puhelimen)

Samsung Gear VR – 150 euroa (Vaatii uudehkon Android-puhelimen)

Katseltavaa VR-laseihin

Katso 360 asteen videota Facebookissa

YouTuben VR-videoiden kokoelma

Ehkä sinua kiinnostaa...