CowaSmart

Video: Itsekulkeva matkalaukku seuraa omistajaansa

CowaRobot-yhtiön älymatkalaukku seuraa omistajaansa kuin koira. Itsekulkeva pakaasi löytää isäntänsä luo kymmenien metrien päästä.

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Cowa Robot on itsekulkeva älykäs matkalaukku, joka seuraa sinua kuin hai laivaa. Laukku pystyy myös paikantamaan sinut aina 50 metrin etäisyydeltä saakka, jos joudutte jostain syystä erillenne. Yli 50 metrin etäisyydelle jouduttuaan laukku lähettää hätämerkin. Se hälyttää myös, jos se huomaa, että sitä kuljetetaan luotasi pois.

Hätämerkki tulee äänenä ja värinänä puhelimeen ja älymatkalaukun varustukseen kuuluvaan rannekkeeseen, jota laukku varsinaisesti seuraa. Laukussa on pieni mutta tehokas moottori ja tukevat pyörät, joten laukku pärjää vähän rankemmassakin maastossa. Vauhdiksi luvataan jopa 7 kilometriä tunnissa, eli pakaasi rullaa perässäsi parin metrin sekuntivauhtia.

Helppoa jäljitystä CowaRobotin laukussa on gps-paikannin, jonka avulla laukun voi tarvittaessa paikantaa. Laukkuun on rakennettu akku, jonka avulla voi ladata mobiililaitteita 4 usb-portin kautta. Lataustoiminto kytkeytyy pois päältä, jos laukku havaitsee, että sen omistaja ei ole lähettyvillä. Tällä tavalla se varmistaa, että gps-paikantimelle riittää yhteydenpitoon virtaa mahdollisimman kauan.

Älymatkalaukun tilavuus on 34 litraa ja mitoiltaan laukku vastaa useimpien lentoyhtiöiden vaatimuksia käsimatkatavaralle. Akun koko ja TSA-hyväksytty lukitusjärjestelmä vastaavat lentokenttien turvatarkastusmääräyksiä.

Sanghain CES Asia -messuilla esitellyn Cowa Robot -älymatkalaukun hinta on 650 dollaria, ja laukkua voi jo nyt varata ennakkoon valmistajan sivuilta. Tällä tietoa ensimmäiset toimitukset tapahtuvat syksyllä 2016. > Lisää uusia vimpaimia

Ehkä sinua kiinnostaa...