Intel Vaunt -älylasit

Uutissivusto The Verge on kokeillut Intelin uusia älylaseja. Katso älylaseja esittelevä video alta.

© TheVerge

Intelin uudet älylasit näyttävät tavallisilta silmälaseilta

Intel on kehittänyt prototyypin uusista älylaseista, jotka eivät ulkoasunsa tai kokonsa puolesta juurikaan eroa tavallisista silmälaseista. Ne kätkevät kuitenkin sisäänsä aivan uuden maailman.

keskiviikko 14. helmikuuta 2018 teksti P. Jensen

Monet yhtiöt ovat panostaneet jo vuosia älylasien kehittämiseen, jotta ne olisivat ensimmäisten joukossa kilpailemassa kuluttajien mielenkiinnosta. Tähän asti älylasit ovat yleensä olleet suurikokoisia ja painavia ja näyttäneet tieteiselokuvien luomuksilta.

Intelin uudet Vaunt-älylasit ovat erilaiset. 

Vaunt-älylasit näyttävät lähes tavallisilta silmälaseilta. Itse asiassa vain pieni punainen välähdys kertoo, että kyse on jostain muusta. Ja välähdyksen näkee vain hyvin pienestä kulmasta.

Monista älylaseista poiketen Intelin älylaseissa kuvaa ei heijasteta lasiin, vaan Vaunt käyttää heikkotehoista ja vaaratonta laseria. Sen avulla ilmoitukset, reittiopastukset, reseptit ja muut sisällöt heijastetaan suoraan käyttäjän verkkokalvolle. Vaunt-lasit yhdistetään puhelimeen bluetoothin avulla.

Katso The Vergen video Intelin uusista älylaseista.

Sosiaalisesti hyväksyttävät älylasit

Intelin mukaan Vaunt-lasien suunnittelussa on ollut yksinkertainen tavoite: tehdä älylaseista sosiaalisesti hyväksyttävät. Useimmat älylasit ovat suurikokoisia ja kömpelöitä, eivätkä ihmiset halua käyttää niitä, koska näyttävä nörteiltä lasit päässä.

Intel Vaunt -lasit painavat vain 50 grammaa. Se on enemmän kuin monet tavalliset silmälasit, mutta huomattavasti vähemmän kuin muut älylasit. Vaunt-lasit näyttävät lähes tavallisilta silmälaseilta, mutta heijastavat näytöltä näyttävän 400 x 150 pikselin kuvan käyttäjän verkkokalvolle.

Intel antaa myöhemmin tänä vuonna ohjelmistokehittäjille kehitystyökalut, joilla he voivat hyödyntää Vaunt-lasien tekniikkaa sovelluksissaan.

Vaunt-älylasien julkaisuajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu. 

Älylasit kuuluvat älylaitteisiin, joiden avulla on mahdollista lisätä kodin toiminnallisuutta ja helpottaa arkea ohjaamalla puhelimella tai jatkossa vaikka älylaseilla esimerkiksi valaistusta ja lämmitystä.

Lue lisää älykodin laitteista ja tekniikoista

Valvo kotiasi puhelimen avulla
Valvo kotiasi puhelimen avulla

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja älypuhelimella ohjattavan IP-valvontakameran yhteishintaan 26,90 euroa. Tutustu tarjoukseen.

Älykkäällä IP-valvontakameralla voit valvoa kotiasi älypuhelimen avulla mistä tahansa.

Ehkä sinua kiinnostaa...