Tag heuer smartwatch

Älyruista ranteeseen

Niille, joille Apple Watch on neitien perustiuku ja joille kelpaa vain Android, on nyt luvassa vähän luksusta. TAG Heuer ehti sveitsiläisistä perinteisistä kellovalmistajista ensimmäisenä julkaisemaan oman luksusluokan älykellonsa.

maanantai 16. marraskuuta 2015 teksti Klaus Nygaard.

Testissä TAG Heuer Connected Smart Watch

Pääsimme ensimmäisten joukossa kokeilemaan sveitsiläisten luksuskellojen valmistajan uutta Connected-älykelloa. Connected on kehitetty yhteistyössä Intelin kanssa, joten Googlen käyttöliittymää pyörittää tehokas bittilihas. Kaksiytiminen suoritin pöhisee 1,6 gigahertsin teholla, muistia on gigatavu ja tallennustilaa neljä gigatavua.

Näyttö epäilytti aluksi, koska sen 240 pikseliä tuumalla on hieman vähemmän kuin Apple Watchissa. Epälily oli turhaa, sillä Connected-kellon näyttö on hyvä, värit piirtyvät kirkkaina ja terävinä ja pikseleitä havaitakseen pitää mennä luonnottoman lähelle näyttöä.

Luonnetta ja luksusta Vaikka tarkkuus ja kontrasti jäävät siis Applen varjoon, niin siinä missä Apple Watch on tällä hetkellä kuin iPhonen miniversio, TAG Heuerin Connected uhkuu luonnetta, luksusta ja tarttumapintaa yhtiön 155-vuotiseen kelloperinteeseen.

Connected otetaan käyttöön bluetoothin ja Android Wear -sovelluksen avulla, jonka saa myös iOSille. Perussettiin kuuluu kolme kellotaulua: tarkkuuskellotaulu (sekuntikello), GMT-kellotaulu (kahdella aikavyöhykkeellä) ja viisaritaulu kolmella viisarilla.

TAG Heuerin Carrera-mallistoon perustuvat kellotaulut saa joko sinisenä, mustana tai valkoisena tauluna, jossa on muutama selkeä painike.

Lisäksi valittavana on räätälöitäviä teematauluja, joihin voi sisällyttää erilaisia toimintoja, kuten esimerkiksi kalori- ja askelmittarin tai säätiedot ja kompassin. Lisää kellotauluvaihtoehtoja julkaistaneen lähiaikoina.

Tarjolla on noin neljä tuhatta sovellusta, joita voi käyttää kellossa, joihin kuuluu niin Google Maps kuin golfsovellus. Kokeilimme Google Fit -sovellusta, joka laskee kalorit ja askeleet sekä näyttää käyttäjän aktiivisuuden selkeinä ja havainnollisina pylväinä.

Myös kalenteria, sääsovellusta, hälytystä, sekuntikelloa ja montaa muuta toimintoa kokeiltiin, ja kaikki toimivat moitteetta pyyhkäisemällä näyttöä vaaka- tai pystysuunnassa toiminnosta riippuen.

Tässä ensitestissä ei päästy kokeilemaan kelloa puhelimen viestitoimintojen kanssa, mutta loogisen käyttöliittymän ansiosta muiden kellon toimintojen kanssa päästiin sinuiksi muutamassa minuutissa.

Safiirilla vahvistettua näyttöä ympäröi titaanikuori, jonka kanssa kellon halkaisija on 46 millimetriä. Connected painaa 52 grammaa ilman hihnaa, josta on saatavana seitsemän värivaihtoehtoa. Hihnan kanssa paino on 81 grammaa. Keveys ei vähennä sveitsiläistä laadun tunnetta. Mallikkaan ja sopusuhtaisen kellon rungon korkeus on 1,28 senttimetriä.

Akusta riittää kertalatauksella virtaa noin vuorokaudeksi, ja vaikka virransäästö sammuttaa kellotaulun valon, niin siitä näkee silti kellonajan.
Milloin TAG Heuer Connected on saatavana? Connected-kellosta tulee saataville rajoitettu erä marraskuun lopulla, ja ja ensimmäistä isompaa erää odotellaan 2016 alkuun. TAG Heuer Connected -älykellon suositushinta on 1350 euroa. Luksuskellojen luokassa Connected on ehdottomasti harkinnanarvoinen, jos kellovalinta kohdistuu yli tuhannen euron aikarautoihin.

Teksti: Klaus Nygaard

Ehkä sinua kiinnostaa...