Älypuhelimeen kytkettävä Floome-alkometri

Floome on näppärä älypuhelimen kuulokeliitäntään kytkettävä alkometri.

Mittaa promillesi puhelimella

Mobiili alkometri on kätevä apulainen, kun pitää tarkistaa, onko ajokunnossa. Floome näyttää tuloksen puhelimen näytöllä.

torstai 26. lokakuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Alkometrejä on saatavana useita erilaisia, edullisista markettimittareista alkaen. Eroja tietysti on niin käytettävyydessä kuin luotettavuudessa.

Floome on ensimmäinen alkometri, joka yhdistetään älypuhelimeen ja jonka kerrotaan sisältävän samaa tunnistintekniikkaa, jota viranomaislaitteissa käytetään.

Seuraa promillerajaa promillelaskurilla

Laite saa virtansa puhelimesta, joten erillistä virtalähdettä ei tarvita.

Floome kytketään älypuhelimen kuulokeliitäntään, ja laite mittaa alkoholipitoisuutta hengitysilmasta, ja tuloksen luvastaan olevan erittäin tarkka.

Floomen etuna on tietysti älykkyys, jolla sovelluksen ja verkon avulla saa runsaasti seuranta- ja muita tietoja mittauksista.

Floome-sovellus myös arvioi, milloin käyttäjä on mahdollisesti ajokuntoinen.

Promillet muistava alkometri

Sovellus tallentaa käyttäjän puhallukset. Tallenteiden keräämän päiväkirjan avulla käyttäjä voi seurata alkoholin käyttöään.

Floomen mittaustarkkuudeksi ilmoitetaan ±0,075 g/L. Valmistaja suosittelee laitteen uudelleen kalibrointia noin 500 mittauksen jälkeen ja viimeistään 12 kuukautta ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

KotiMikro testaa Floomen mahdollisimman pian Testinurkassa.

Mittaa veresi alkoholipitoisuus puhelimella ja seuraa promillerajaa

Floome-sovellus arvioi, milloin käyttäjä on mahdollisesti ajokuntoinen ja ilmoittaa tilanteen käyttäjälle.

Floome toimii Android-, iOS- ja WP-puhelinten kanssa, joihin Floome-sovelluksen voi ladata puhelimen sovelluskaupasta.

Floomen perusmalli maksaa 79 euroa, ja muun muassa ajokunnon ilmaisimen sisältävä malli maksaa 99 euroa. Floomea myy muun muassa Verkkokauppa.com, ja Floomen voi ostaa myös valmistajan sivuilta.

Mitä tarkoittaa älykoti?

Älykoti-termillä viitataan älykkäisiin kodinkoneisiin ja muihin kotiverkkoon yhdistettyihin laitteisiin, jotka tuovat kotiin uusia toiminnallisuuksia.

Yleensä älykodin laitteita ohjataan mobiililaitteen sovelluksella, mutta myös erillisiä kauko-ohjaimia käytetään.

Älykkäillä laitteilla voidaan kotiin saada energiatehokkaita asumista parantavia ratkaisuja esimerkiksi turvallisuuden ja asumismukavuuden alueella. Näihin kuuluvat muun muassa älykkäät termostaatit, älyvalaistus ja älylukot, joita voidaan hallita suoraan älypuhelimella, myös etäyhteyden kautta kodin ulkopuolelta.

Älykodin laitteet ovat osa esineiden internetiä, jossa kaikki kodinkoneet ovat yhteydessä nettiin ja myös voivat viestiä keskenään.

Ehkä sinua kiinnostaa...