Google Nest Mini

Google Nest Mini: Googlelta uusi älykaiutin

Google on esitellyt älykaiuttimensa seuraavan sukupolven. Googlen virtuaaliapuria käyttävä käytävä laite on varustettu edeltäjäänsä älykkäämmillä ominaisuuksilla ja sen voi ripustaa myös seinälle.

maanantai 28. lokakuuta 2019 teksti H. Rasmussen


Googlen digiapuri Google Assistant on jo meilläkin jonkin verran tuttu kaveri Android-puhelimista, vaikka virtuaaliavustaja ei vielä suomeksi toimikaan.

Google Assistant löytyy myös muista älylaitteista, kuten kaiuttimista. 

Digiapuria voi komentaa ääneen esimerkiksi sytyttämään valot, käynnistämään suosikkisarjan toiston tai kertomaan huomisen sääennusteen. 

Suomea ymmärtävää digiapuria saadaan ilmeisesti vielä odotella ilman aikataulua, vaikka apuri toimii jo ainakin 30 kielellä 80 maassa. Voimme vain kadehtia esimerkiksi naapureita, jotka voivat käskeä laitteitaan ruotsiksi. 

Korvaa Google Home Minin

Nyt Google on esitellyt uusia Nest-älykotilaitteita, joihin kuuluu myös uuden polven Google Assistant -älykaiutin.

Google Nest Mini on Google Home Mini -kaiuttimen seuraaja ja mitoiltaan sekä näöltään kuin edeltäjänsä.

Ominaisuuksia on kuitenkin lisätty sekä parannettu mutta myös riisuttu.

Parempi ääni, ei USB-porttia

Edellisen kaiutinmallin, Google Home Minin, käyttäjät tietävät, että kaiuttimen ääni ei ole sen parempi kuin puhelimen tuottama ääni. 

Googlen mukaan bassoja on parannettu niin, että Google Nest Minissä alakerta soi tuplasti tanakammin. Koska laite on samaa minikokoa kuin edeltäjänsä, niin mitään konserttisalin soundia ei voi odottaa.

Pienenä miinuksena pistää silmään uusi latausliitäntä. Aikaisempi usb-liitäntä on korvattu liitännällä, joka sopii vain Nest Miniin. 

Ripusta Google Nest Mini seinälle

Uutta Google Nest Minin muotoilussa on laitteen pohjassa oleva aukko, josta kaiuttimen voi ripustaa seinälle, pois hylly- tai pöytätilaa viemästä.

Ripustusratkaisu on tyylikkäämpi kuin erilliset pidikeviritykset, joita oli tarjolla vanhaan Home Miniin.  

Google Nest Mini on edullinen vaihtoehto älykaiuttimeksi, sillä se maksaa vain 59 euroa. Google ei myy Nest Miniä Suomessa virallisesti, koska Google Assistant ei ole saatavana meillä.

Moni täkäläinen kauppa kuitenkin myy jo Nest Miniä ja KotiMikro ottaa laitteen joka tapauksessa testiin lähiaikoina.


Katso Google Nest Minin esittelyvideo:

Ehkä sinua kiinnostaa...