Aduro Smart Response -takkasovellus

Aduro Smart Response valvoo takkasi toimintaa ja kertoo, kun puuta tarvitaan lisää.

Valvo kamiinaa puhelimella

Enää ei takka pala väärin, kun älytunnistin valvoo palamista ja ilmoittaa, kun on aika lisätä puuta.

tiistai 3. lokakuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Syyskylmä puskee sisään ja pitäisi panna kamiina kuumaksi. Muitakin hommia olisi, joten ei oikein joutaisi vahtimaan, syttyikö se ja kuinka se palaa – mutta ei tarvitsekaan, sillä nyt voi saada puhelimeen kesken haravoinnin kehotuksen lisätä puita. 

Puunlisäyskehotus tulee Aduro Smart Response -sovellukseen, jonka kamiinaan kiinnitetyn lämpötilalähettimen anturit viestivät sovelluksen kanssa.

Aduro Smart Response -sovellus valvoo älykodin kamiinaa
Älykoti

Android- ja iOS-laitteille saatavalla sovelluksella voi seurata kamiinan toimintaa.

Kyse on siis varsinaisesta tulikuumasta hyötysovelluksesta. Puhelimeen tulee tosiaikaista tilannetietoa lämpötiloista ja tarpeesta lisätä puita. Sovellus jopa ehdottaa aikaa, jolloin olisi hyvä pilkemielessä hiippailla liiteriin. 

Aduro Smart Responsen kamiinaan kiinnitettävä lämpötilalähetin

Lämpötilalähettimen anturit kiinnitetään kamiinaan, josta ne viestivät sovelluksen kanssa.

Sovelluksen avulla voi säästää arvokasta puuta, kun sitä ei tule mätettyä turhaan kamiinan kitaan, ja tuvan lämpötila on helpompi pitää miellyttävän tasaisena.

Aduro Smart Response maksaa 99 euroa valmistajan verkkokaupassa. Hintaan lisätään noin 11 euron toimituskulut. Aduroa myy myös muun muassa Bauhaus.

Lue myös kuinka vesivahinkoja voi ehkäistä älytunnistimella, joka lähettää sovellukseen ilmoituksen joutuessaan kosketuksiin veden kanssa.

Älykoti: Lisäturvaa ja viihtyvyyttä ajattelevaan kotiin

Yhä useampaa kodin laitetta ja toimintoa voidaan ohjata mobiililaitteella. Esimerkiksi valaistusta voi säätää älylampuilla ja älykäs paikannin tietää, missä lemmikki menee.  

Kotiin tuo lisäturvaa muun muassa valvontakamera, joka ilmoittaa pihalla olevasta muukalaisesta ja videoiva ovikello, joka tunnistaa ihmisen. 

Mitä tarkoittaa älykoti?

Älykoti-termillä viitataan älykkäisiin kodinkoneisiin ja muihin kotiverkkoon yhdistettyihin laitteisiin, jotka tuovat kotiin uusia toiminnallisuuksia.

Yleensä älykodin laitteita ohjataan mobiililaitteen sovelluksella, mutta myös erillisiä kauko-ohjaimia käytetään.

Älykkäillä laitteilla voidaan kotiin saada energiatehokkaita asumista parantavia ratkaisuja esimerkiksi turvallisuuden ja asumismukavuuden alueella. Näihin kuuluvat muun muassa älykkäät termostaatit, älyvalaistus ja älylukot, joita voidaan hallita suoraan älypuhelimella, myös etäyhteyden kautta kodin ulkopuolelta.

Älykodin laitteet ovat osa esineiden internetiä, jossa kaikki kodinkoneet ovat yhteydessä nettiin ja myös voivat viestiä keskenään.

Ehkä sinua kiinnostaa...