Tässä on uusi Chromecast, johon kuuluu kaukosäädin
Edullinen Chromecast:

Uusi Chromecast alkaen vain 37,90 euroa. 

© Google

Google esittelee uuden ja edullisen Chromecastin

Jos televisiosi kuva on hidas ja nykivä, Googlella on ratkaisu: Chromecast, jossa on mukana kaukosäädin. Nyt siitä on saatavana edullisempi versio.

perjantai 30. syyskuuta 2022 teksti N. Ernst

Vuonna 2008 insinööri Majd Bakar seurasi, miten hänen vaimonsa toimi katsoessaan elokuvia televisiosta. Ensin hän etsi haluamansa elokuvan tietokoneeltaan. 

Sen jälkeen hän lisäsi elokuvan soittolistalle, sulki tietokoneensa ja otti käyttöön televisioon yhdistetyn pelikonsolin.

LUE MYÖS: Mikä on Google Chromecast?

Sen jälkeen hän käynnisti elokuvan toiston televisiossa pelikonsolin avulla. Tämä johtui siitä, että Bakarin vaimo piti tv:n käyttöliittymää ja valikoita niin epäloogisina ja kömpelöinä, että hän kehitti oman niksin.

Bakar havaitsi tämän ja päätti tehdä prosessista yksinkertaisemman ja joustavamman. Hän halusi kehittää tuotteen, jonka avulla käyttäjä voi ohjata television sisältöä puhelimellaan.

Markkinoiden ensimmäinen Chromecast

Bakar tuli töihin Googlelle vuonna 2011, ja siellä hän esitteli idean, josta tuli myöhemmin Chromecast-tuote. Kyseessä on tuote, joka on muuttanut monien tavan katsella televisiota, ja joka on toden teolla auttanut lisäämään suoratoistopalveluiden käyttöä.

Tältä Chromecast näytti vuonna 2013.

Tältä näytti ensimmäinen televisioon tarkoitettu Chromecast. Se tuli markkinoille vuonna 2013. 

© Google


Ensimmäinen Chromecast tuli markkinoille vuonna 2013, ja tänä vuonna Google on julkaissut uuden version. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, sillä ensimmäistä Chromecastia pystyi ohjaamaan vain toiselta laitteelta, kuten puhelimelta, tabletilta tai tietokoneelta.

LUE MYÖS: Maailman ensimmäinen Chromecastilla varustettu Wi-Fi-radio

Uutta Chromecastia voi nimittäin ohjata myös kaukosäätimellä, joten voit laittaa vanhan kaukosäätimen laatikkoon pysyvästi.

Uusi ja edullinen Chromecast Googlelta
Uusi ja edullinen Chromecast:

Uusi Chromecast on ensimmäistä versiota tyylikkäämpi. Kaikkia toimintoja voi ohjata mukana tulevalla kaukosäätimellä.

Valitse kalliin ja edullisen mallin välillä

Uudessa Chromecastissa on myös tehokkaampi prosessori kuin alkuperäisessä, joten se pystyy käsittelemään korkean tarkkuuden elokuvia ja sarjoja paremmin, ja valikoiden nykiminen siirryttäessä vältetään.

LUE MYÖS: TESTI: Google Chromecast ja Google TV

Google on juuri lanseerannut uuden Chromecastin, joka pystyy näyttämään videota Full HD -tarkkuudella, eli 1920 x 1080 pikselin tarkkuudellla. Jos sinulla on Full HD -televisio, tämä on erinomainen ratkaisu. 

Tämän Chromecastin hinta on 43 euroa.

Google myy myös kalliimpaa Chromecastia, joka tuli markkinoille aiemmin tänä vuonna. Se pystyy näyttämään elokuvia korkeammalla 4K-tarkkuudella ja sen hinta on 73,90 euroa.

Molempia tuotteita voi ostaa Googlesta

Alla olevasta grafiikasta näet, miten uusi Chromecast toimii. 

Ehkä sinua kiinnostaa...