Apple TV+ -sarja The Morning Show television ruudulla, MacBookissa, iPadissa ja iPhonessa.
Apple TV+

Applen uusi suoratoistopalvelu Apple TV+ tulee saataville 1.marraskuuta.

© Apple

Applen Netflix-haastaja saapuu marraskuussa

Apple haastaa Apple TV+ -palvelullaan suoratoistojätit Netflixin ja HBOn. Applen palvelu maksaa vain kuusi euroa kuukaudessa – mutta mitä rahalla saa?

torstai 26. syyskuuta 2019 teksti M. Haverholm


Vanha broadcast-televisio ei ehkä ole kuollut, mutta verkko on sille silti kova ja kasvava haaste.

Enää ei ole mikään uutinen, että yhä useampi katsoo elokuvia ja sarjoja suoratoistopalveluissa.

Sarjoja julkaistaan myös yhä enemmän pelkästään verkkoon, ja isot suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja HBO keräävät hittisarjoillaan valtavia katsojamääriä – joista alkaa nyt kilpailla myös Apple uudella AppleTV+-palvelullaan. 

Apple TV+ tulee saataville 1. marraskuuta, ensin alkuun sadassa maassa. Uutta sisältöä luvataan jatkuvasti, ja sisältöjen lisäksi palvelu haastaa kilpailijat myös edullisella tilaushinnalla.

Apple TV+ heittää kovan haasteen Netflixille ja HBO:lle, vaikka näillä onkin jo valtava määrä sisältöjä. Applella on varaa polttaa paljon rahaa omaan palveluunsa ja varsinkin Apple-fanit, joita riittää, ottavat palvelun riemumielellä vastaan.

Apple TV+ iPadissa
Apple TV+

Apple TV+ toimii omassa sovelluksessaan kaikilla Applen alustoilla.

© Apple

Mitä Apple TV+ tarjoaa?

Apple TV+ panostaa alkuperäisjulkaisuihin. Se tietää tunnettujen tekijöiden ohjaamia ja suurten tähtien roolittamia sarjoja.

Tähän mennessä esitellyt sisällöt ovat Applen tuottamia. 

Palvelun etusivulla on esittelyssä 11 sarjaa, jotka tarjoavat muun muassa komediaa, draamaa, seikkailua, scifiä ja OIprah Winfreyn juontamaa talk showta. Muppetien tekijöiltä nähdään Helpsters-lastenohjelma. Ressu-koirakin seikkailee avaruudessa.

Vaikka sisältöjä onkin vasta rajallisesti, kun Apple TV+ julkaistaan 1. marraskuuta, tilaajille on jatkossa luvassa taattua herkkua kovan luokan tekijöiltä. Muun muassa Steven Spielberg ohjaa Applen palveluun oman version Amazing Stories -sarjastaan.

Mitä Apple TV+ maksaa?

Applen iPhone 11 Pro -puhelin esittelee kameran toimintoja.
Apple TV+

Uuden Apple-laitteen ostaja saa Apple TV+-palvelun vuodeksi kaupan päälle.

© Apple

Apple TV+ -palvelun hinta Suomessa on 5,99 euroa kuukaudessa. Se on jonkin verran edullisempi kuin Netflix ja HBO, jotka maksavat kympin kieppeillä kuukaudessa. 

Yhden tilauksen voi perhejaon kautta jakaa kuudelle perheenjäsenelle.

Apple TV+ -palvelua voi kokeilla seitsemän päivää ilmaiseksi.

Jos ostaa uuden iPhonen, iPadin, iPod touchin, Macin tai Apple TV:n, saa Apple TV+:n vuodeksi kaupan päälle, jos laite aktivoidaan kolmen kuukauden kuluessa (1.11. alkaen).

Apple TV+ -palvelua voi katsoa iPhonella, iPadilla, Macilla tai Apple TV:llä sekä yhteensopivilla älytelevisioilla ja suoratoistosovittimilla.

Voit tilata sähköposti-ilmoituksen, kun Apple TV+ -palvelusta tulee uutta tietoa, ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi täällä.

> Lue myös: HBO, Netflix, Viaplay – mikä on sinun suoratoistopalvelusi?


Ehkä sinua kiinnostaa...