tv i mørke

Nauti tv:stä valot päällä

Luonnonvalon puutteen lisäksi myös sisävalaistus vaikuttaa ihmisten energiatasoihin, sillä lähes kolmannes suomalaisista kertoo katsovansa televisiota pimennetyssä huoneessa.

tiistai 6. joulukuuta 2016 teksti S. Nielsen

Samsungin teettämä kyselytutkimus osoittaa, että lähes puolet suomalaisista kokee itsensä alakuloisiksi talven pimeinä kuukausina. Luonnonvaloa on niukalti ja moni katsoo televisiotakin pimennetyssä huoneessa.

Joka kolmas suomalainen viettää 21-28 tuntia viikossa television ääressä ja lähes yhtä suuri osuus katsoo televisiota pimeässä. Tämä käy ilmi Samsungin tilaamasta tutkimusyhtiö Novuksen kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 000 suomalaista.

Pimennys masentaa Tutkimus osoittaa myös, että peräti 40 prosenttia suomalaisista kokee kuvanlaadun olevan huonompi valoisassa huoneessa. Samsungin teknisen tuotepäällikön Magnus Nilssonin mukaan Samsungin televisiot haastavat tämän väitteen.

”Televisioidemme Quantum Dot -tekniikan aikaansaama kirkkaus on niin voimakas, että ne tarjoavat yhtä hyviä katselukokemuksia myös kirkkaasti valaistuissa ympäristöissä", Nilsson selittää.

”Valojen sammuttaminen television katselua varten onkin nyt pitkälti jäänne menneisyydestä.”

Pimeässä katselun välttämiseen on hyviä syitä, sillä tutkimustulosten mukaan 44 prosenttia suomalaisista kokee, että pimeys talviaikaan tekee heistä alakuloisia. Lisäksi lähes neljäkymmentä prosenttia myöntää, että television katselu tuntuu väsyttävältä.

Samsungin teettämään ja tutkimusyhtiö Novuksen tuottamaan tutkimukseen vastasi 1 000 18-65-vuotiasta suomalaista marraskuussa 2016.

Ehkä sinua kiinnostaa...